Bavarski odvjetnici: Sudite papi Benediktu XVI. za zločin protiv čovječnosti

DVA odvjetnika iz Bavarske, Christian Sailer i Gert Joachim Hetzel, napisali su tužbu u kojoj navode da je papa Benedikt XVI. počinio zločin protiv čovječnosti i traže da mu se pokrene suđenje na Haškom sudu.

Odvjetnici su iz kraja iz kojega potječe i papa Ratzinger, kako prenosi Irish Times, terete ga za niz zločina: odgovoran je, kažu, za crkvenu zabranu korištenja kondoma koja povećava rizik od zaraze HIV-om, a zločin je, kažu odvjetnici, i krštenje dojenčadi, jer to ne čine svojom slobodnom voljom.

Sastavljači tužbe podsjećaju da Benedikt XVI. nije učio ništa na sankcioniranju svećenika pedofila dok je bio prefekt Kongregacije za nauk vjere, već je, kažu, sustavno skrivao svećeničke opačine. Suđenje papi zbog zataškavanja pedofilije tražili su i prosvjednici za njegova prošlogodišnjeg službenog posjeta Velikoj Britaniji, ali nisu polučili neki uspjeh. 

Dva Bavarca prilično su se potrudila oko sastavljanja optužnice koja, najblaže rečeno, pokazuje njihovu netrpeljivost prema svemu što ima veze s Vatikanom.

Pročitajte više