BBB odgovorio na optužbe policije: Nismo mi ti koji su organizirali nemire!

"NA DANAŠNJIM prosvjedima vjerojatno je bilo i navijača, no grupa BBB nema veze s događanjima u Radićevoj ulici. Osuđujemo i napise koji su se pojavili u medijima kako su BBB-i pljuvali po legendi obrane Vukovara Branku Borkoviću Mladom Jastrebu te razmišljamo o tužbi", stoji u reagiranju Udruge navijača Dinama.

> Načelnik zagrebačke policije: Facebookovci i BBB su htjeli nemire

Naime, na konferenciji za novinare zagrebačke policije rečeno je kako iza nemira u Radićevoj ulici stoje Facebook prosvjednici ali i pripadnici navijačke skupine BBB.

Ne tražite krivce ondje gdje nisu

"Razloge nemira i sukoba koji se dogodio između prosvjednika i policije treba tražiti među onima koji su postavili barikade kako građani ne bi mogli protestirati ispred institucija čije predstavnike biraju. Također, razloge treba tražiti u političkom establišmentu koji je osiromašio građane i koji je mladima umjesto bolje budućnosti ponudio korupciju, mito i laži. Koliko god se policija trudila krivce pronaći u jednoj subkulturi mladih ljudi, to nije istina", navodi se u reagiranju.

Prema navijačima Dinama trenutno je na djelu kampanja čiji je cilj banalizirati stanje u državi i za jedine krivce prosvjeda optužiti navijački pokret kako bi se skrenula pozornost od problema stotina tisuća nezaposlenih i zamrle ekonomije.

Optužbe bez dokaza

"Uvjereni smo kako je cilj ovog medijskog prozivanja donijeti Zakon o navijačima po kojem će se dio građana moći optuživati i hapsiti bez dokaza i na temelju kojekakvih saznanja. Danas navijači, sutra ostali građani", zaključuje se u priopćenju.

Pročitajte više