Marijana Petir na korak od izbacivanja iz HSS-a

Foto: FAH

PREDSJEDNIŠTVO Hrvatske seljačke stranke (HSS) u subotu je većinom glasova odbilo žalbu hrvatske EU parlamentarke i članice Glavnog odbora i Predsjedništva stranke Marijane Petir i  koprivničko-križevačkog župana Darka Korena na odluku o njihovoj suspenziji te je protiv njih pokrenulo postupak političke odgovornosti zbog opstrukcije prijevremenih parlamentarnih izbora.

Beljak je istaknuo da to znači da se Petir neće moći kandidirati za predsjednicu HSS-a na nadolazećim unutarstranačkim izborima. Potvrdio je i kako će se izbori održati 22. listopada.

Petir i Koren su dvoje od sedmero članova HSS-a koji su uložili žalbe na suspenziju i čije je žalbe Predsjedništvo stranke također odbilo.

Matić i Beljak kandidati za mjesto šefa HSS-a

Troje suspendiranih članova HSS-a nisu uložili žalbe, ali je Predsjedništvo stranke većinom glasova donijelo odluku da se i protiv njih pokreće postupak političke odgovornosti.

Predsjednik HSS-a Krešo Beljak rekao je da imaju još dosta suspendiranih članova, ali da je njihova situacija nešto bolja budući da nisu istupali u javnosti. Dodao je i kako će se o ostalih 90 suspenzija odlučivati uskoro te da će o 10 potvrđenih odlučivati tročlana komisja.

Aktualni šef HSS-a je kazao i kako su trenutačno kandidati na novim unutarstranačkim izborima Nenad Matić i on.

> Petir je ovo drugi pokušaj puča u HSS-u: Beljak nije jedini šef stranke koji ju je suspendirao

> Beljak jednim potezom ušutkao Petir i oslabio MOST

Pročitajte više