Detalji napada nožem u školi u Beogradu: Bivša učenica na odmoru s leđa ubola učenika

Foto: Marko Jovanović/Telegraf.rs

BIVŠA učenica nožem je danas napala učenika (15) i nastavnicu koja ju je pokušala spriječiti u napadu u Privatnoj gimnaziji Ruđer Bošković u Beogradu. O incidentu su se oglasili iz škole, objasnili su što se dogodilo.

“Danas oko 13 sati bivša učenica (15) Gimnazije Ruđer Bošković došla je posjetiti svoju prijateljicu koja pohađa našu školu. Nakon što je bivša učenica prošla osiguranje i prijavila da je došla u posjet prijatelju, neko je vrijeme provela u školi bez ikakvih naznaka da bi moglo doći do bilo kakvog incidenta.

Za vrijeme malog odmora, između dva sata, bivša učenica iznenada je u hodniku gimnazije izvadila kuhinjski nož koji je sakrila kod sebe, s leđa prišla učeniku (15) i ubola ga u predjelu ramena. Učenik je zadobio lakšu tjelesnu ozljedu", stoji u priopćenju škole.

Ozlijeđena i nastavnica

Troje nastavnika koji su bili prisutni u hodniku odmah su reagirali i zaštitili prisutnu djecu, a tijekom oduzimanja noža bivšoj učenici jedna nastavnica je zadobila dvije posjekotine, kažu iz škole.

"Odmah je dotrčao i radnik osiguranja koji je bivšoj učenici ograničio slobodu kretanja. Istog trenutka pozvane su policija i hitna pomoć, koje su vrlo brzo stigle na mjesto događaja. Pripadnici policije su preuzeli bivšu učenicu, a ozlijeđenima je ukazana liječnička pomoć.

Nakon što su liječnici konstatirali lakšu tjelesnu ozljedu kod učenika i posjekotine kod nastavnice, oni su pušteni svojim kućama", piše škola. Nastavljaju da su u najkraćem mogućem roku poduzeli sve mjere koje su trebali poduzeti te da su obavijestili roditelje. Izrazili su žaljenje zbog incidenta.

Pročitajte više