Berlusconi oslobođen optužbi za pronevjeru i utaju poreza u slučaju Mediaset

MILANSKI sudac danas je premijera Silvija Berlusconija oslobodio optužbi za pronevjeru i utaju poreza u slučaju vezanom za njegovu privatnu medijsku kuću Mediaset.

Slučaj se temelji na optužbi da je Mediaset ilegalnim dogovorima priskrbio televizijska prava po napuhanoj cijeni, što je, po mišljenju tužiteljstva, rezultiralo pronevjerom 35 milijuna eura i utajom poreza od osam milijuna eura.

"Oduvijek smo tvrdili da nije bilo nikakve prevare i da premijer Berlusconi nema nikakve veze s ovim. Rijetka je to oslobađajuća odluka, ali i dalje smatramo da milanski suci progone Berlusconija", kazao je premijerov odvjetnik Niccolo Ghedini.

Međutim, Berlusconijevom sinu Pier Silviju, potpredsjedniku Mediaseta, i Fedeleu Confalonieriju, predsjedniku te medijske kuće, ipak će se suditi u ovom slučaju.

Osim toga, ova oslobađajuća presuda ne znači da se Berlusconi riješio problema, jer ga čekaju još dva odvojena slučaja za korupciju i utaju poreza, vezana uz njegovo poslovno carstvo, kao i ono za slučaj plaćanja maloljetnim prostitutkama i zloporabu moći.

Pročitajte više