Bernardić: Hrvatska više nije sigurna zemlja, drugačije se napada

Foto: FAH

"HRVATSKA je korumpiranija, imamo ugrožena ljudska prava, porast netolerancije i nasilja", kazao je u emisiji Oporbeni zarez Hrvatskoga radija predsjednik SDP-a Davor Bernardić.

"Nažalost, porast nasilja i netolerancije praćen je time da vlast to ne sankcionira, nego tolerira. Hrvatska više nije sigurna zemlja. Imate napad na druge i drugačije, imate rasnu, nacionalnu netrpeljivost. U Hrvatskoj se loše stvari prvo događaju i čekamo da policija reagira. Ne može se žmiriti oko svega, Hrvatska je ugrožena, nasilnicima se šalje poruka – idite i radite što vas volja, nitko vas neće sankcionirati", kazao je.

Naglasio je da je jučerašnji marš crnokošuljaša sramota za Hrvatsku. Smatra da ga je MUP trebao zabraniti, a na napomenu novinara da je Vlada osudila događaj, odgovorio je da su oplakali i jeruzalemske žrtve, ali da je ploča i dalje u Jasenovcu.

"Jedno se govori, drugo se misli, treće se radi – to je politika ove Vlade", kaže Bernardić.

O padu popularnosti SDP-a

Osvrnuo se i na pad rejtinga SDP-a.

Pad rejtinga SDP-a Bernardića ne zabrinjava.

"Što se spusti, to se može i dignuti i što se digne, može se i spustiti, rekao je i objasnio da je bilo očekivano kako će SDP, koji je u procesu unutarnje konsolidacije, imati malo slabiji rejting.

Pokušavamo napraviti određene pomake u društvu jer ova Vlada pokazuje zube najsiromašnijima poskupljenjem plina i struje. To je udar po kičmi, Vlada štiti bogate. Pitanje je kakav će biti rejting HDZ-a nakon udara na građane", rekao je Bernardić.

Pročitajte više