Bernardić je čestitkom Bujancu ubio SDP. Čestitamo!

Foto: FaH/Index

NAKON što su Indexu iz SDP-a službeno potvrdili da je šef te (još uvijek) najveće oporbene stranke čestitao na ženidbi neonacistu i osuđenom dileru koji je plaćao prostitutke kokainom, Velimiru Bujancu, jedno je postalo jasno - Bernardić je zakucao posljednji čavao u lijes SDP-a.

>> Bernardić čestitao neonacistu Bujancu na ženidbi


>> Glavašević kritizirao stranačkog šefa Bernardića zbog čestitke neonacistu


>> Mirando Mrsić: Bernardić postaje problem

Od same Bernardićeve čestitke Bujancu samo je jedna stvar bizarnija - način na koji su SDP i sam Bernardić pokušali opravdati taj idiotski potez. Podsjetimo, u SDP-u su se u odgovoru na Indexov upit osjetili pozvanima istaknuti da "Davor Bernardić nije ni u kakvim privatnim ili posebnim odnosima s Bujancem".

Čestitao osobi koja "širi zlo". Zašto? Ne pitajte, to je ipak Bernardić


Sam Bernardić je u odgovoru Indexu poslao krajnje bizarno objašnjenje svoje čestitke: "Moji stavovi su poznati i jasni. O radu Velimira Bujanca ne mislim ništa dobro. Na žalost, on širi govor mržnje i zlo. Sve suprotno od onog za sto se ja zalažem. I žao mi je ako su dvije kurtoazne riječi vezane isključivo uz njegovo vjenčanje pretvorene u slučaj."

Bernardić je, vrijedi to istaknuti još jednom, šef najjače hrvatske oporbene stranke. Po vlastitim riječima, čestitao je na ženidbi osobi koji "širi govor mržnje i zlo". Ne pitajte se zašto, to u Bernardićevom slučaju nema smisla.

Podsjetimo, u situaciji u kojoj HDZ uvjerljivo drži sve tri poluge vlasti u Hrvatskoj, šef oporbe zasad se u svom djelovanju istaknuo: Tvitanjem o Zagrebu koji je "lijep po kiši", objavom selfieja s kupusom domaće proizvodnje (jer će Hrvati, naravno, pohrliti u trgovine po hrvatski kupus kad vide Bernardićevu fotku na Twitteru) i, kao šlag na tortu, čestitkom ekstremnom desničaru i neonacistu.

Trula i beskičmenjačka stranka


Ima li Bernardić ikakvog pojma što oni rijetki preostali birači SDP-a misle o Bujancu? Ima li Bernardić ikakvog pojma o tome što njegovo potencijalno biračko tijelo misli o neonacističkom gnomu koji je medijski predstavnik najekstremnije desnice u Hrvatskoj?

Koliko je SDP suštinski trula i beskičmenjačka stranka, pokazuju i mlake reakcije na Bernardićev suicidalni potez. Saborski zastupnik Bojan Glavašević tako je svog šefa blago kritizirao na Twitteru, napisavši kako mu je "žao što je Davor dao prednost kurtoaziji pred sadržajem", pa dodao kako je čestitka "neprimjerena na više razina".

"Potez Davora Bernardića je nepromišljen i štetan za SDP", napisao je tako "hrabri" Mirando Mrsić.

Na "kurtoaziju" šefa oporbe reagirao je i Arsen Bauk, koji je pritom pokušao biti duhovit u sramotnoj situaciji za SDP: "Mislim da predsjednika SDP-a čeka Bujica nezadovoljstva i jedna burna sjednica Predsjedništva SDP-a". Da umreš od smijeha.

Zadnji čavao u lijes SDP-a


Što je Bernardić postigao čestitkom Bujancu? Ako ništa drugo - potvrdio je tezu koju oporbenjaci inače rado odbacuju a koja glasi - svi su oni isti. Jedina stvar koja je dosad razlikovala SDP i HDZ bila je činjenica da SDP ipak u tolikoj mjeri ne podilazi ekstremnoj desnici. Čestitkom neonacistu Bernardić je izbrisao i tu razliku i time zabio zadnji čavao u lijes SDP-a.

Jedina normalna reakcija svakog SDP-ovca koji se smatra oporbom HDZ-u bi u ovakvoj situaciji trebala biti - hitno brisanje iz članstva te stranke. Svaki član SDP-a koji nakon "kurtoaznih riječi" šefa te stranke upućenih jednom Velimiru Bujancu ostane u SDP-u implicitno i eksplicitno priznaje da im Bujanec i njegove "vrijednosti" (koje uključuju neonacizam i slavljenje NDH) nimalo ne smetaju.

Bernardić je konačno i definitivno pokopao SDP čestitkom Velimiru Bujancu. I na tome mu treba čestitati. Ako nikako drugačije, onda barem kurtoazno.

Pročitajte više