Bernardić otkrio kojeg će kandidata za suca Ustavnog suda podržati SDP

Foto: FaH

PREDSJEDNIK SDP-a Davor Bernardić, dao je izjavu medijima u saboru kojima je poručio kako je SDP izabrao kandidata kojeg će podržati za Ustavnog suca.

"Goran Selanec naš je kandidat za suca Ustavnog suda", poručio je Bernardić novinarima.

>>INTERVJU Tko je Goran Selanec, kandidat za ustavnog suca s impresivnim životopisom

"SDP se na svojem Klubu demokratski odlučio za izbor Gorana Selanca za našeg kandidata za ustavnog suca. On je čovjek koji je dokazani borac za ljudska prava, koji ima sjajan životopis i koji se obrazovao na prestižnim sveučilištima u Americi", izjavio je.

Dodao je i kako su iz SDP-a spremni podržati jednog kandidata za Ustavnog suca kojeg izabere HDZ ali i kako apeliraju na njih da to ne bude niti jedan kandidat koji je sudjelovao u presudi Sanaderu.

Komentirao je i arbitražnu odluku.

"Nitko ne smije prisiljavati Hrvatsku da poštuje odluke koje su u suprotnosti s međunarodnim pravom. Arbitraža je bila jedan alat rješavanja bilateralnog problema, a pritisak Europske komisije je neprihvatljiv. Mi imamo svoj suverenitet", poručio je i dodao kako su Slovenci lobirali više od Hrvatske.

"Žao mi je što se u europskoj obitelji nije probalo uvjeriti zemlje poput Njemačke da podrže volju Hrvatskog naroda da izađe iz procesa arbitraže u kojoj smo prevareni. Hrvatske u tom postupku odavno nema", rekao je Bernardić i poručio kako oko tog pitanja moramo biti jedinstveni.

"Hrvatska se po ovom pitanju ne smije dijeliti", poručio je i dodao kako je Hrvatska prevarena u postupku arbitraže te kako se nakon toga nije mogla vratiti u arbitražu.

Pročitajte više