Bernardić: Spremni smo preuzeti vlast u Zagrebu

Foto: Hina

SOCIJALDEMOKRATI Grada Zagreba na osnivačkom saboru su iznijeli niz kritika na račun aktualne gradske vlasti zbog poskupljenja, zaduživanja i gospodarenja otpadom, poručivši da su spremni preuzeti vodstvo u Zagrebu. "Zagrebom vladaju članovi jedne stranke na papiru, druge u Skupštini, a treće u saboru. Zagreb ne treba sektu, već transparentnost", poručio je saborski zastupnik Davor Bernardić na osnivačkom saboru zagrebačkih Socijaldemokrata u Novinarskom domu.

Bernardić je rekao da gradska vlast u dogovoru s HDZ-ovom vladom rekordno zadužuje grad, otpušta najslabije plaćene radnike i gomila smeće.

Primijetio je da je u Zagrebu poskupjelo gotovo sve - od parkinga, javnih garaža i knjižnica do najave povećanja cijene vode - te je poručio da su Socijaldemokrati spremni preuzeti vodstvo grada Zagreba. 

"Zajedno ćemo graditi grad koji se neće baviti PR-om, već rješavanjem problema građana i poduzetnika. Zagreb mora postati prava europska metropola. Brži, snažniji i moderniji!" istaknuo je Bernardić.

"Zagreb je srce ove zemlje"

Govoreći o aktualnim problemima u Zagrebu, izdvojio je potrebu izrade Generalnog urbanističkog plana (GUP) u službi razvoja, gospodarsku sigurnost i bolji odnos prema poduzetnicima. Posebno je naglasio da treba riješiti prometnu gužvu, izgraditi "urbane tunele" i nove mostove.

"Zagreb je srce ove zemlje. Što se napravi u ovom gradu, ima utjecaja na sve što se događa u cijeloj Hrvatskoj", poručio je predsjednik stranke Davorko Vidović.

Stranka će se, rekao je, nastaviti razvijati kao snažna, uključiva organizacija, spremna prihvatiti odgovornost za zajednicu i državu. "Nećemo biti obmanjivači, nećemo zavaravati ljude. Mi smo glasnogovornici moderne, europske i civilizirane Hrvatske, Hrvatske kakvu želimo vidjeti", rekao je predsjednik stranke.

Saborska zastupnica Vesna Nađ naglasila je da se Socijaldemokrati zalažu za uključiv i tolerantan Zagreb, "zelen i čist, u kojem će svi građani imati vodovod i kanalizaciju, a cijevi će se sistematski mijenjati".

Tajnik gradske organizacije Domagoj Prica izjavio je da će se kroz zagrebačku organizaciju Socijaldemokrata moći predlagati pozitivne promjene za grad, kvart i državu. Velik broj ljudi koji su se okupili u Novinarskom domu najbolja je anketa o snazi Socijaldemokrata, poručio je Prica.

 

Pročitajte više

 

Pročitajte više