Beroš: Mi smo našli određene propuste u pružanju zdravstvene zaštite Matijaniću

Screenshot: N1Info

MINISTAR zdravstva osvrnuo se i na slučaj Vladimira Matijanića. Ranije je Ivica Belina, predsjednik Koalicije udruga u zdravstvu (KUZ), kazao da je učinjeno nekoliko grešaka u liječenju Matijanića, na što se osvrnuo Beroš.

"Čude me te naknadne izjave pojedinih djelatnika koji nisu u sustavu zdravstva i pitanje je koliko zdravstvenog znanja imaju. Ono što je Ministarstvo zdravstva u okviru svojih nadležnih ingerencija napravilo jest da je uputilo zdravstvenu inspekciju koja je bila proširena s predstavnicima struke koji su uključeni u zbrinjavanje navedenog pacijenta i koja je dala određeno mišljenje", kazao je Beroš, prenosi N1.

Beroš je potvrdio da su utvrđene određene nepravilnosti: "Određene nepravilnosti su nađene, međutim, upućene su na daljnje postupanje HLK-u i županijskom odvjetništvu. Ministarstvo nije istražno tijelo, a kakva je situacija, morate pitati nadležne institucije."

"Mi smo u okviru naše nadležnosti napravili sve, našli određene propuste u pružanju zdravstvene zaštite, ne bitne, jer je liječnica primarne obiteljske medicine u nekoliko navrata rekla pacijentu da ode u bolnicu, izdala mu i uputnicu nakon što je prvi put pregledan u bolnici i otpušten kući. Prema tome, imao je priliku i uputu od hrvatskog zdravstvenog sustava da se javi. Iznimno mi je žao da se desio takav slučaj", poručio je Beroš.

Pročitajte više