KORONAVIRUS U HRVATSKOJ

Beroš objavio sliku: "Već se pakira oprema u Šangaju za drugi avion"

Foto: Twitter

MINISTAR zdravstva Vili Beroš objavio je večeras fotografiju medicinske opreme koja se priprema za slanje u Hrvatsku. 

"Već se pakira medicinska oprema u Šangaju za drugi transportni avion!", objavio je Beroš na Twitteru uz hashtag #ostani doma. 

Beroš je u petak izjavio kako je u vladi dogovoreno da se s kineskim vlastima diplomatskim putem izravno dogovara kontinuirana dostava zaštitne opreme, a očekuje da će u nedjelju u Zagreb sletjeti zrakoplov iz Šangaja s tom opremom.

Beroš je za N1 televiziju, nakon sastanka u vladi o kompleksnosti globalnog problema nabave zaštitne opreme, rekao kako su se za tu opremu srećom otvorila istočna tržišta, pogotovo kinesko.

Stoga je u vladi, istaknuo je, dogovoreno kako je najbolji način kontinuirane nabave te opreme diplomatski dogovor s kineskim vlastima.

"Mislimo da je najbolji način dogovaranja direktno diplomatskim putem s kineskim vlastima, jer se pojavljuju brojni prekupci, dobavljači koji se rukovode ekonomskim kriterijima, pa sada tražimo optimalne načine u komunikaciji premijera s kineskim državnim vrhom da osiguramo i nadalje potrebnu opskrbu Hrvatske zaštitnom opremom", poručio je.

O cijeni koja je plaćena nije želio govoriti, ali je naglasio kako je "doista cijena zaštitne opreme odletjela u nebo". "Međutim, cijena u ovom trenutku nije važna jer zaštitna oprema spašava živote naših zdravstvenih djelatnika, a isto tako i naših bolesnika", poručio je.

Pročitajte više