Besplatan parking za Marinkovića i Očašića: Zvijezde Radio Splita uživaju povlastice svog sektora

NOVINAR mentor HRT-a Jadran Marinković i njegov reporter Vedran Očašić prošlu godinu su uživali u besplatnom parkingu. Povlasticu im je omogućio Igor Vitić, direktor splitskog Prometa, tvrtke u većinskom gradskom vlasništvu. Marinković je imao čak dva VIP pokaza, dok je povlasticu besplatnog parkiranja uživala supruga reportera Očašića. 

Obrušili se na novinarku

Ni po muke, da se nedavno nije povela rasprava, upravo u eteru Radio Splita, o članku koji je toga dana izašao u Jutarnjem listu. Novinarka je bila toliko korektna pa svoje kolege nije ni navodila kao korisnike povlaštenog parkinga, no njih dvojica ujutro su ugostila direktora Vitića, koji se uz njihovu svesrdnu asistenciju obrušio na autoricu članka.

Marinković i Očašić jedini su novinari na spisku, koji je uglavnom popunjen lokalnim političarima, odvjetnicima, gospodarstvenicima, općenito ljudima od prevelikog značaja. Pitali smo direktora Vitića čime su dvojica s Radio Splita zavrijedila tri besplatna parking mjesta. "Ne mogu sada ulaziti u detalje, ali povlašteni parking dobili su svi koji su na bilo koji način zadužili tvrtku Promet", pojasnio je Vitić.

Danko Družijanić, glasnogovornik HRT-a, upoznao je v. d. ravnatelja Hrvatskog radija Zorana Mihajlovića sa splitskim slučajem. Zatražena su očitovanja nakon čega se dogodilo - ništa. Marinković i Očašić suzdržali su se komentara, kažu da ne smiju. Ravnatelju Mihajloviću pojasnili su, pak, o čemu se radi.

Očašić savjetnik Uprave Prometa

Marinković, inače jedan od najbolje plaćenih djelatnika HRT-a, istaknuo je kako nikako nije u sukobu interesa, i da se tu radi o povlastici od svega par stotina kuna. Pokaz je navodno vratio. Nije mu jasno što bi tu trebalo biti sporno. Zar bih trebao vratiti i CD koji mu je darovao Gibonni, još jedan čest gost njegovih emisija, zapitao se.

Očašićevo očitovanje nešto je složenije. Naime, ustvrdio je kako je pokaz dobio kao naknadu za savjetničke poslove Upravi Prometa oko uređenja parkinga, dakako, još iz vremena dok je bio honorarac, a ne zaposlenik HRT-a.

Pročitajte više