Bez suglasnosti Poglavarstva Vlasta Pavić potrošila 250 tisuća kuna

ZAGREBAČKA gradonačelnica Vlasta Pavić na svoju ruku je potrošila 250 tisuća kuna, odobrivši bez potpore Poglavarstva sufinanciranje zamjene zaštitne pješačke ograde uz vilu Grada Zagreba u Mošćeničkoj Dragi.

Riječ je dotrajaloj ogradi zbog koje je 2003. godine jedna osoba izgubila život. Kako se nalazi u samoj blizini gradske vile, iz općine Mošćeničke Drage Vlasti Pavić je upućena molba da sufinancira porojekt, što je ona i prihvatila. Međutim, o trošenju novca iz gradskog proračuna gradonačelnica ni riječi nije rekla članovima Poglavarstva.

Vidoja Buluma, tajnika Poglavarstva, i Slavka Kojića, šefa gradskih financija, iznenadila je odluka gradonačelnice.  Oni su, kako tvrde za Večernji list, o svemu doznali iz novina.

U gradskoj Službi za informiranje rekli su da je gradonačelnica takvu odluku donijela na temelju odluke o izvršenju proračuna grada, te da ima pravo samostalno donijeti odluku.

Istina je ipak malo drugačija. Prema normalnoj proceduri takvu odluku trebalo bi prihvatiti Gradsko poglavarstvo. Kako je posljednja sjednica Poglavarstva održana početkom ovoga tjedna, ovo tijelo više niti ne možene može prihvaćati odluke. Iz toga razloga, sve odluke sada gradonačelnica može donijeti samostalno.

Tomislav Jelić (HB) smatra da je takva odluka morala ići na Poglavarstvo te da je novac trebao ići iz tekuće pričuve. 

S obzirom na to da su sve stavke gradskog proračuna popunjene, bit će zanimljivo kako će se popuniti "rupa" od 250 tisuća kuna.

Pročitajte više