Biden objavio reklamu za glasače Trumpove protukandidatkinje: "Imate mjesto kod mene"

Screenshot

Kampanja predsjednika Joea Bidena obraća se izravno pristašama bivše republikanske predsjedničke kandidatkinje Nikki Haley, koja je bila posljednja važna suparnica Donaldu Trumpu prije nego što se povukla iz utrke ranije ovaj mjesec.

"Glasači Nikki Haley, Donald Trump ne želi vaš glas", napisao je Biden u objavi na društvenim mrežama u petak u kojoj se nalazila i poveznica na novu reklamu njegove kampanje. "Želim biti jasan: Postoji mjesto za vas u mojoj kampanji."

Reklama prikazuje videoisječke Trumpa kako vrijeđa Haley i obezvrjeđuje njezinu kandidaturu.

"Poludjela je, vrlo je bijesna osoba", govori Trump u jednom videoisječku o svojoj bivšoj veleposlanici pri Ujedinjenim narodima.

Izvor blizak Nikki Haley rekao je da je ni Bidenova ni Trumpova kampanja nisu kontaktirale po pitanju pridobivanja podrške njezinih glasača.

570.000 ljudi glasovalo za Haley

Haley je ostala u predsjedničkoj utrci kad su drugi Trumpovi izazivači odustali, obećavajući politike koje su privlačne republikancima koji ne žele glasati za Trumpa.

Oko 570.000 glasača u ključnim saveznim državama u kojima se vode tijesne bitke - Nevadi, Sjevernoj Karolini i Michiganu - glasovalo je za Haley na republikanskim predizborima, što je mala, no potencijalno značajna grupa na izborima koji se odlučuju u malim postocima.

Mnogi glasači Nikki Haley pitali su se imaju li i dalje mjesto u Republikanskoj stranci, koja se okupila oko Trumpa unatoč njegovim opetovanim lažima da je pobijedio na izborima protiv Bidena 2020. godine i unatoč pobuni na Kapitolu 6. siječnja 2021.

Nedavne ankete Reutersa i Ipsosa pokazale su da Bidenov rejting iznosi 40 posto i da je u tijesnoj utrci s Trumpom (77) uoči izbora 5. studenog.

Pročitajte više