Biden poslao avione i razarače na Bliski istok: "Izrael je sinoć poslao jasnu poruku"

Foto: EPA

Nakon razgovora s izraelskim premijerom Benjaminom Netanyahuom, američki predsjednik Joe Biden rekao je da "najoštrije moguće" osuđuje napad Irana. Biden je rekao da su gotovo svi dronovi i projektili lansirani iz Irana presretnuti, dodajući da će već danas sazvati sastanak čelnika G7.

Osuđujući napad, američki predsjednik je u izjavi Bijele kuće rekao da su Iranu pomogle njegove posredničke snage u Jemenu, Siriji i Iraku.

"Prema mojim uputama, kako bi podržala obranu Izraela, američka vojska je tijekom prošlog tjedna prebacila zrakoplove i obrambene razarače u regiju. Zahvaljujući tim rasporedima i izvanrednoj vještini naših pripadnika, pomogli smo Izraelu da obori gotovo sve nadolazeće bespilotne letjelice i projektile", rekao je Biden.

Biden je rekao da je u razgovoru s Netanyahuom ponovno potvrdio američku predanost Izraelu. "Rekao sam mu da je Izrael pokazao izvanrednu sposobnost obrane čak i od napada bez presedana – šaljući jasnu poruku svojim neprijateljima da ne mogu učinkovito ugroziti sigurnost Izraela", zaključio je Biden.

SAD neće sudjelovati ni u kakvim ofenzivnim operacijama protiv Irana, rekao je Biden izraelskom premijeru Benjaminu Netanyahuu, objavio je viši dužnosnik administracije za CNN.

Pročitajte više