Biden poslao avione i razarače na Bliski istok: "Izrael je sinoć poslao jasnu poruku"

Foto: EPA

Nakon razgovora s izraelskim premijerom Benjaminom Netanyahuom, američki predsjednik Joe Biden rekao je da "najoštrije moguće" osuđuje napad Irana. Biden je rekao da su gotovo svi dronovi i projektili lansirani iz Irana presretnuti, dodajući da će već danas sazvati sastanak čelnika G7.

Osuđujući napad, američki predsjednik je u izjavi Bijele kuće rekao da su Iranu pomogle njegove posredničke snage u Jemenu, Siriji i Iraku.

"Prema mojim uputama, kako bi podržala obranu Izraela, američka vojska je tijekom prošlog tjedna prebacila zrakoplove i obrambene razarače u regiju. Zahvaljujući tim rasporedima i izvanrednoj vještini naših pripadnika, pomogli smo Izraelu da obori gotovo sve nadolazeće bespilotne letjelice i projektile", rekao je Biden.

Biden je rekao da je u razgovoru s Netanyahuom ponovno potvrdio američku predanost Izraelu. "Rekao sam mu da je Izrael pokazao izvanrednu sposobnost obrane čak i od napada bez presedana – šaljući jasnu poruku svojim neprijateljima da ne mogu učinkovito ugroziti sigurnost Izraela", zaključio je Biden.

SAD neće sudjelovati ni u kakvim ofenzivnim operacijama protiv Irana, rekao je Biden izraelskom premijeru Benjaminu Netanyahuu, objavio je viši dužnosnik administracije za CNN.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.