Biden: Dva su kandidata za predsjednika, ali jedan je prestar i mentalno nesposoban

Foto: EPA

Američki predsjednik Joe Biden rekao je sinoć da je samo jedan od dva kandidata za američkog predsjednika na ovogodišnjim izborima mentalno nesposoban, a da to nije on, već Donald Trump, javlja Associated Press.

"Na ovim su izborima dva kandidata izborila nominaciju svojih stranaka. No jedan od njih je prestar i mentalno nesposoban za posao. Drugi sam ja", rekao je kroz smijeh Biden na konferenciji Demokratske stranke u Washingtonu.

Biden uporno odbija kritike na račun svojih godina, navodno lošeg pamćenja i zbunjujućeg ponašanja te umjesto toga ističe te mane kod svog protukandidata, 77-godišnjeg Trumpa.

"Nemojte mu reći, on misli da se natječe protiv Baracka Obame, to je rekao", rekao je 81-godišnji Biden, koji se također našalio kako ostaje budan dugo nakon predviđenog vremena za spavanje.

Biden: Pobjeda Trumpa prijetnja demokraciji

Biden se zatim uozbiljio te ponovio kako bi pobjeda Trumpa bila stvarna prijetnja demokraciji. Kritizirao je i veze Trumpa i ruskog predsjednika Vladimira Putina.

"Živimo u trenutku bez presedana u demokraciji. Demokracija i sloboda su doslovno napadnute. Putin je u naletu u Europi. Moj prethodnik mu se klanja i kaže mu 'radi što god hoćeš”, rekao je.

Biden je na konferenciji ugostio i ukrajinsku veleposlanicu Oksanu Markarovu te estonsku premijerku Kaju Kallas. “Nećemo pokleknuti. Oni neće pokleknuti, a ni ja neću pokleknuti”, zaključio je.

Pročitajte više