BiH: Eronet traži trajnu dozvolu za rad

UPRAVA "Eroneta", tvrtke za pokretne komunikacije na većinski hrvatskim područjima BiH, pozvala je u četvrtak Regulatornu agenciju za komunikacije da joj žurno dodijeli trajnu dozvolu za rad.

Takve su dozvole već dodijeljene "BH Telekomu" (za većinska bošnjačka područja) i "Telekomu Republike Srpske".

"Eronet", čiji je najveći dioničar Hrvatski telekom s 49 posto vlasništva dionica, podnio je još u siječnju ove godine zahtjev Regulatornoj agenciji za komunikacije da mu se odobri trajna dozvola za rad što do sada nije učinjeno.

"Ispunili smo sve zakonske uvjete za trajnu dozvolu", rekao je na konferenciji za novinare predsjednik Uprave "Eroneta" Božo Knežević. Po njegovom objašnjenju, zakonom je predviđeno da se trajna dozvola za rad GSM operaterima u BiH dodjeljuje najkasnije dva mjeseca od trenutka podnošenja zahtjeva što se nije dogodilo u slučaju "Eroneta".

Član Nadzornog odbora Siemens-a d.d. Zagreb i član Uprave Siemens-a za BiH Uwe Gregorius najavio je nastavak dugoročnog partnerstva svoje kompanije s "Eronetom", koje je počelo kako je podsjetio još prije četiri godine. "Eronet" je jedan od najmodernijih mrežnih operatera u ovom dijelu Europe rekao je Gregorius.

Pročitajte više