BiH šalje pola milijuna eura Turskoj i Siriji, biskup Palić pozvao na pomoć žrtvama

Foto: EPA

VIJEĆE ministara BiH odobrilo je danas pola milijuna eura za pomoć žrtvama potresa, a mostarsko-duvanjski biskup Petar Palić pozvao je sve župe i vjernike da se uključe u pomoć stanovništvu Turske i Sirije. 

Nakon izvanredne sjednice Vijeće ministara BiH je obavijestilo kako je iz tekuće pričuve izdvojilo milijun maraka (oko pola milijuna eura) za pomoć u saniranju šteta nastalih uslijed razornog potresa, koji je u ponedjeljak rano ujutro pogodio jugoistok te zemlje. 

Biskup Palić pozvao vjernike na prikupljanje pomoći stanovništvu Turske i Sirije

Mostarsko-duvanjski biskup Palić pozvao je vjernike na prikupljanje pomoći stanovništvu Turske i Sirije. 

"Ovime određujem da se u svim župnim zajednicama prikuplja novčana pomoć za stradale u potresu u Turskoj i Siriji, počevši od 9. veljače pa sve do 19. veljače 2023.", naveo je mons. Palić u okružnici pozivajući se na riječi Isusa Krista kojima poziva na pomoć ljudima u nevolji, slabima i unesrećenima. 

Pozvao je župnike i upravitelje župa da s ovom akcijom upoznaju svoje vjernike te nađu najprikladniji način prikupljanja novčanih sredstava. 

Brojne su humanitarne akcije organizirane s ciljem pomoći stanovništvu Turske i Sirije, koje su stradale u razornom potresu koji je odnio tisuće ljudskih života.  

Pročitajte više