Bijela kuća brani Trumpove ekstremističke objave: "Nije bitno jesu li snimke lažne"

Screenshot: Twitter
 
BIJELA kuća obranila je islamofobične objave Donalda Trumpa, koji je na Twitteru podijelio lažne snimke jedne od najgorih fašističkih stranaka u Velikoj Britaniji.
 
Trump je ujutro na Twitteru ponovo objavio video koji je prvo podijelila zamjenica šefa fašističke britanske stranke Britain First (Prvo Britanija), koja se smatra jednom od najgorih ekstremističkih antiislamskih i antiimigracijskih skupina u Velikoj Britaniji.
 
Opće zgražanje: "Fransen je već optužena za zločin iz mržnje"
 
Trump je objavio snimke Jayde Fransen koje navodno pokazuju nasilje "islamskih migranata", što su lokalni mediji nakon objave snimaka opovrgnuli. Među snimkama je i jedna s naslovom "Muslimanski migrant prebio nizozemskog dječaka na štakama", za koju su i nizozemske vlasti potvrdile da je lažna. Britanska vlada i javnost reagirali su na ove objave općim zgražanjem.
 
"Nadam se da će naša vlada osuditi ekstremno desničarske objave Donalda Trumpa. One su odvratne, opasne i prijetnja su našem društvu", izjavio je vođa britanskih laburista Jeremy Corbyn.
 
Zastupnica Yvette Cooper pozvala je Amber Rudd i Borisa Johnsona da osude Trumpove objave te naglasila: "Fransen je u ovoj državi već optužena za zločin iz mržnje." Premijerka Theresa May izjavila je da je "pogriješio kada je to učinio", ali je dodala da neće povući poziv Trumpu u državni posjet unatoč zahtjevima zastupnika.
 
"Nije bitno jesu li snimke lažne, prijetnja je stvarna"
 
Glasnogovornica Bijele kuće Sarah Huckabee Sanders u novoj izjavi obranila je Trumpov postupak te izjavila da "nije bitno jesu li snimke lažne, već je bitno da je prijetnja stvarna".
 
Na upit novinara o promicanju vjerskog nasilja, glasnogovornica je odgovorila da "vjeruje da je Trumpova namjera jačanje sigurnosti na granicama i jaka nacionalna sigurnost", nakon čega je nastavila govoriti o demokratima i financiranju vojske.
 
Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz Donalda Trumpa, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: Donald Trump. 
 
Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje

Pročitajte više