Bijes među Putinovim pristašama: "Koji je plan? Počinje dugi rat, vjerujte mi"

Foto: EPA

VIJEST o povlačenju Moskve iz ključnog grada Hersona nije dobro dočekana među Putinovim pristalicama.

Putinova pristalica i ratna dopisnica Anastasia Kaševarova napisala je na društvenim mrežama: "Zagrizli smo velik zalogaj, nismo ga mogli progutati i sada ga podrigujemo. Podrignuli smo Izjum, Balakliju, Liman. Kakav je bio taj sjajan plan?"

"I uopće, što nam svima znači 'Pobjeda'? Što nam je činiti? Kakve rezultate moramo postići? Gdje trebamo stići da bude jasno - to je to, to je Pobjeda?" dodala je. "Nitko ne zna. Mislim da za to ne znaju ni u Kremlju ni u ministarstvu obrane."

Sergej Mardan, ratni analitičar za novine Komsomolskaya Pravda, rekao je da "specijalna vojna operacija Moskve" - kako se naziva u Rusiji - "završava danas". "I počinje dugi rat. Vjerujte mi, bit će dug", rekao je.

Prigožin i Kadirov: Ovako se ne pobjeđuje u ratovima

Podsjetimo, ranije su na odluku o povlačenju reagirali Prigožin i Kadirov.

"Na ovaj način se ne pobjeđuje u ratovima. Sada je važno ne potonuti i ne podleći paranoji. Moramo izvući zaključke i pobrinuti se da se greške ne ponavljaju", komentirao je Jevgenij Prigožin, šef Wagnera.

Oglasio se i lider Čečena Ramzan Kadirov. "Nakon što je procijenio plusove i minuse, general Surovikin donio je tešku i dobru odluku. Od početka smo znali da će Herson biti teška bitka", rekao je Kadirov.

Pročitajte više