Vladimir Bilek: Podržavamo izbor Jandrokovića za šefa sabora

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Predstavnik češke i slovačke nacionalne manjine Vladimir Bilek, u ime kluba nacionalnih manjina, poručio je za RTL da će dati potporu HDZ-ovu Gordanu Jandrokoviću za predsjednika Hrvatskog sabora.

Što se tiče ulaska ili neulaska u vladu HDZ-a i Domovinskog pokreta, Bilek kaže da će sve to riješiti u idućim danima u razgovoru s potencijalnim mandatarom i koalicijskim partnerima.

Prvi krug pregovora DP-a

Podsjetimo, iz Domovinskog pokreta izvijestili su u srijedu da su obavili prvi krug pregovora o sastavljanju hrvatske vlade, da su pregovarali sa SDP-om, Mostom, Hrvatskim suverenistima i HDZ-om i da su razmijenili stajališta i poglede o različitim temama te razmotrili moguće poteze i rješenja.

Svi razgovori prošli su u vrlo konstruktivnom tonu, a svi s kojima smo pregovarali predočili su nam i broj zastupnika koji ih podupiru za sastavljanje vlade, priopćeno je iz Domovinskog pokreta.

Ističu da je Domovinski pokret ponovio stajalište po kojemu ne može biti dio većine koju bi činili SDSS i Možemo te da od te pozicije u pregovorima ne odustaje. Dodali su da su, osim toga, vrlo jasno istaknuli svoja programska načela koja predstavljaju temelj za moguću suradnju.

Pročitajte više