Birači DC-a razočarani: Napuštaju Vesnu Škare Ožbolt, ne mogu vjerovati da koalira s HDZ-om

OD KAD je jučer javnosti obznanjeno kako je DC-a ušao u koaliciju s HDZ-om te da će Vesna Škare Ožbolt biti četvrta na njihovoj listi u 6. izbornoj jedinici, razočarani birači DC-a ostavljaju poruke nevjerice na Facebook zid Ožboltove.

"Stvarno ste me vrlo neprijatno iznenadili s koalicijom s HDZ-om. Nemam riječi. Je li u pitanju samo borba za vlast - novac? Ovo od vas nisam očekivao. Na žalost hrvatskog naroda, to se dogodilo. Posljednji pozdrav", ili: "Upali ste u kategoriju Keruma, Marasovića, Rojsa, 'Jubitoa' i sličnog. Bravo. Dostojanstvo - ma tko ga j...", samo su neke od poruka koje su odmah potom osvanule na Facebook stranici Vesne Škare Ožbolt.

Ona se branila kako god je mogla. "Zašto bi to bila sramota. Ja nisam ništa ukrala, a niti neću", odgovarala je Škare Ožbolt. Pisala je kako ona nije u ništa upala. "Ja sam desni centar, a oni su za razliku od drugih ipak počeli čistiti", pisala je Škare Ožbolt dodajući da joj je to prihvatljivo.

No, njezini donedavni pristaše, razočarani koaliranjem s HDZ-om, sada su mahom Vesni Škare Ožbolt poručivali kako je došao kraj njihovog Facebook prijateljstva. "Užasno ste me razočarali. Vjerovala sam da ste karakterna i poštena osoba, a ovo s HDZ-om je nešto što me tjera da se pozdravim s vama i zahvalim na virtualnom prijateljstvu. Ljudima kojima ne vjerujem ne želim biti ni na koji način blizu, čak mislim da ste politički zamrznuli samu sebe zauvijek", napisala je jedna Facebook prijateljica Vesne Škare Ožbolt.

Podsjetimo, šefica DC-a jučer je obznanila kako je ušla u koaliciju s HDZ-om. Prema dogovoru s Jadrankom Kosor, Škare Ožbolt će prve dvije godine mandata u Saboru "zamrznuti", a kako je objasnila na svojoj Facebook stranici razočaranim donedavnim pristašama, mandat će zamrznuti jer ima svoj odvjetnički posao.

Pročitajte više