"Biser" ministra obrane: Slučajem Kruljac ušli smo u red demokratski normalnih zemalja

ZBOG SJEDNICE Vijeća za nacionalnu sigurnost (VNS), na kojoj će se raspravljati o "slučaju Kruljac", ministar obrane Davor Božinović odgodio je službeni put u SAD.

Tamo se, u saveznoj državi Minnesota, sutra trebala održati zajednička vojna vježba hrvatske i američke vojske, ali je ministar procijenio da nije vrijeme za putovanje: zapovjednik Kopnene vojske Mladen Kruljac završio je u pritvoru, a zamjenik načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga Slavko Barić pod ozbiljnim je sumnjama da je htio naručiti likvidaciju novinara Drage Hedla!

"Ovo što se događa, događa se svugdje u demokratskom svijetu. Možda je to kod nas jedna novost, ali ona govori o tome da Hrvatska ulazi u red normalnih zemalja", izjavio je Božinović sinoć, gostujući u HTV-ovom Dnevniku 3.

Znači li to da se nismo mogli upisati u red "demokratski normalnih" dok netko iz vojnog vrha ne završi u pritvoru, ministar nije objasnio. Samo je rekao da na Kruljčevo uhićenje nije bilo reakcija iz NATO-a, jer pritvoreni general-pukovnik u Savezu nije imao nikakvu funkciju.

Božinović je poručio da je oružani sustav stabilna institucija.

Pročitajte više