Bit će neuobičajeno toplo i sparno. Moguća su i grmljavinska nevremena s pljuskovima

Prema prognozi DHMZ-a danas se očekuje promjenjivo oblačno sa sunčanim razdobljima i nestabilno. Mjestimice će biti kiša i pljuskovi s grmljavinom, češći i jači na Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije, lokalno moguće izraženi.

Na širem području Zagreba sredinom dana moguć je i jači pljusak praćen grmljavinom i prolazno pojačanim vjetrom.

Vjetar se očekuje umjeren južni i jugozapadni, na istoku i jugoistočni. Na Jadranu umjereno do jako jugo, južni i jugozapadni vjetar, ponegdje s olujnim udarima, na krajnjem jugu prolazno moguće i bura.

Najviša temperatura između 24 i 29°C. Kako je za HRT prognozirala Tanja Renko iz DHMZ-a, danas će biti neuobičajeno toplo za ovo doba godine, čak i sparno uz južinu.

Za Jadran je na snazi žuto upozorenje Meteoalarma zbog mogućeg jačeg vjetra i grmljavinskih nevremena.

Detaljna prognoza po regijama

Istočna Hrvatska

Djelomice sunčano s promjenjivom naoblakom, mjestimice kiša, često slaba, vjerojatnija je u drugom dijelu dana, tada lokalno i u obliku pljuskova s grmljavinom. Vjetar većinom umjeren južni i jugoistočni. Najviša temperatura od 27 do 30 °C.

Središnja Hrvatska

Promjenjivo oblačno sa sunčanim razdobljima, ponegdje uz kišu te pljuskove s grmljavinom. Mala je mogućnost za jači pljusak sredinom dana, praćen prolazno pojačanim vjetrom. Vjetar slab do umjeren jugozapadni, u gorju jak. Najviša dnevna temperatura između 24 i 27 °C.

Gorski kotar i Lika

Promjenjivo, povremeno s kišom, lokalnim i pljuskovima s grmljavinom, osobito u Gorskom kotaru moguće i jačim i obilnijim. Puhat će uglavnom umjeren jugozapadnjak, u najvišem gorju jak. Najviša dnevna temperatura zraka od 20 do 26 °C.

Istra

Promjenljivo oblačno uz povremena sunčana razdoblja, a mjestimice kiša ili pljuskovi s grmljavinom, lokalno moguće izraženiji. Puhat će slabo do umjereno, ponegdje pojačano jugo i jugozapadnjak. More malo do umjereno valovito, navečer prema otvorenome mjestimice valovito. Najniža temperatura zraka bit će od 18 do 20 °C, najviša dnevna od 24 do 27 °C.

Sjeverni Jadran

Promjenjivo sa sunčanim razdobljima i nestabilno. Mjestimice kiša, ponegdje i u obliku izraženih pljuskova s grmljavinom, osobito prijepodne te moguće ponovno navečer. Lokalno može pasti veća količina kiše. Puhat će umjereno do jako jugo i južni vjetar. Najviša dnevna temperatura između 25 i 27 °C.

Dalmacija

Promjenjivo, uglavnom na sjevernom dijelu i u unutrašnjosti lokalno kiša, a moguće i nekoliko izraženijih pljuskova s grmljavinom. Puhat će umjeren i jak jugozapadnjak i jugo, povremeno i olujno, na jugu prolazno moguće i bura. Najviša temperatura između 26 i 29 °C.

Sutra slično

Djelomice sunčano uz postupno povećanje naoblake sa zapada, ponegdje kiša, glavninom na sjevernom Jadranu i u gorju, popodne i u obliku lokalnih pljuskova s grmljavinom, prognoza je DHMZ-a za sutra.

Krajem dana i u noći na subotu raste vjerojatnost za oborinu i u Dalmaciji te središnjim predjelima. Vjetar većinom umjeren jugozapadni i južni, u gorju i jak.

Na Jadranu umjereno do jako jugo i južni vjetar, mjestimice s olujnim udarima. Najniža temperatura od 15 do 18, duž obale i na otocima od 19 do 23°C. Najviša dnevna između 25 i 30°C.

I za sutra je na snazi žuto upozorenje Meteoalarma.

Pročitajte više

 

Pročitajte više