Bivša HDZ-ovka koja je spominjala Srbe i vrbe: Ne smiješ reći da postoje nasilne žene

Foto: Facebook

Ivona Milinović, nekadašnja riječka HDZ-ovka i gradska vijećnica koja je izbačena iz HDZ-a nakon što je u podcastu Velebit iznijela niz kontroverznih izjava vezanih uz srpsku nacionalnu manjinu, sad je podržala šatoraškog popa koji je jučer, komentirajući Buntićevo nasilje nad ženom, napisao da puno muževa trpi maltretiranje.

Na Facebooku je Milinović napisala sljedeće:

"Danas više ne smiješ reći da postoje nasilne žene. I žene koje su spremne svima uništit živote ako nije po njihovom. Odmah podržavaš nasilje. Čak i ako postoji dokaz tome da lažu.

Ima jedan sad aktualan slučaj gdje ž reena tvrdi da je jedva izvukla živu glavu i pobjegla kroz balkon. Njen "dokaz" je  audio snimka. Slušanjem snimke ne znaš tko koga tu tuče  ali jasno čuješ da 10 minuta muž ženi govori da izadje van i iseli iz kuce i da mu je dosta njezinih incidenata.

A ona loše glumata i skviče "aj aj, ne udaraj me", on puno iskrenije zvuči kad pita "ma tko te udara". Inače, snimka jasno pokazuje da je ljuta jer je ostao 3 sata vani, i kad mu smješta snimanje sama govori "E sad ćeš vidit svog boga". Baš tako se usude ponasat žrtve nasilja. Inače, ozljeda nema utvrdjenih, a kao mlatio ju tip od 130 kila.

Kaže da ju 5 godina tuče ali trpila je jer ga ne moze preko noći prestat voljet. Na njezinim društvenim mrežama izjave punje ljubavi, "srce moje, ljubav moja",  Louis Vuitton torbice, i napumpane usne koje nasilnik plaća.

Dobro, ima i par slika djeteta iz bivšeg braka koje je bez problema ostavila bivšem muzu na skrb. Da se bar borila za svoje dijete iz bivšeg braka upola koliko se potrudila inscenirat ulogu žrtve dugogodišnjeg nasilja.

Zbog ovakvih, žrtvama nasilja nerijetko nitko ne vjeruje. A mediji propustaju vidjet nelogicnosti njezinih izjava, i snimke koju im je dala. Nije sposobna ni odglumit. Ali ni ne treba. Jer danas se sudi ionako bez suda."

Što je pričala o Srbima?

Ivona Milinović u podcastu je 2019. godine za pjesmu Hajdukovih navijača Torcide "Rijeko puna si Srba / Ne brini, Rijeko, ima još vrba" rekla kako je neprimjereno pjevati takve pjesme i davati Pupovcu argument da sutradan plače ''evo su Hrvati fašisti''.

"Ja nemam ništa protiv navijačkog folklora. Ali imam prema ovome što trenutno čini Torcida, Hrvatskoj radi štetu. Stvarno je neprimjereno pjevati takve pjesme i davati Pupovcu argument da sutra plače da su Hrvati fašisti. Međutim, ako ćemo biti bezobrazni, ljudi trebaju znati da je u Rijeci 6,5 posto Srba, nama ne trebaju nikakve vrbe, možda po nekim selima u Dalmaciji gdje ih ima 30-40", rekla je HDZ-ovka.

Braneći se od optužbi o neprimjerenim izjavama u podcastu Velebit, ustvrdila je da su izvučene iz konteksta i da joj je namjera bila sasvim suprotna - osuditi šovinizam.

Kad su je izbacili iz stranke, rekla je da to "gospodin Plenković" ne bi dozvolio

O izbacivanju iz stranke pitali su je novinari N1 Televizije.

Zapitala se odakle medijima informacija da je ona izbačena, na što joj je reporter N1 televizije odgovorio da je potvrda došla od predsjednika riječkog HDZ-a Lucijana Vukelića.

"Onda mogu samo konstatirati da on ne pozna statut HDZ-a. Čak i da je istina da je časni sud donio odluku tada bih imala pravo žaliti se visokom časnom sudu. Ili Vukelić ne pozna statut HDZ-a ili prejudicira odluku časnog suda, a koliko znam gospodina Plenkovića on to ne bi dozvolio", rekla je i dodala da je takvo ponašanje možda bilo u vrijeme Vukelićevog miljenika Tomislava Karamarka "koji je dozvoljavao da Vukelić nepropisno prijavljuje protukandidate kako bi pobijedio na unutarstranačkim izborima."

"Postoje procedure i ne mogu na temelju rekla-kazala i izjava gospodina Vukelića koje su često bile netočne nešto tvrditi. Pozivam vodstvo HDZ-a da sankcioniraju izjave gospodina Vukelića jer je naštetio ugledu HDZ-a i kampanji naše sadašnje i buduće predsjednice", rekla je tada ne vjerujući da su je izbacili iz stranke.

Pročitajte više