Bivša odgajateljica: Brajša je znala za zlostavljanja u Brezovici

DNEVNIK kuhara iz Brezovice mogao bi biti važan dokument i dokaz seksualnog zlostavljanja u ustanovi. Dnevnik je, kako tvrdi bivša odgajateljica, uzela Jelena Brajša, a u njemu je pisalo i o kuharovu odnosu prema mentalno reatardiranoj pomoćnici u kuhinji, koju je silovao svaki put kad bi ona išla u podrum.

Iako ravnateljica Caritasa zagrebačke nadbiskupije Jelena Brajša i dalje odbija govoriti o onom što se događalo u Brezovici, ispovijesti zaposlenika otkrivaju da ona prije dva mjeseca nije govorila istinu kada je kategorički tvrdila da u Domu u Brezovici seksualnog zlostavljanja štićenika nije bilo.

Bivša odgajateljica u Brezovici HTV-u je otkrila da je kuharov dnevnik slučajno pronašla jedna zaposlenica čisteći njegovu sobu. Ona je o tome odmah obavijestila tadašnju ravnateljicu, a ona je pozvala Jelenu Brajšu.

Reakciju Brajše koja je odmah dojurila u Brezovicu osobno je vidjela i čula bivša odgajateljica.

"Gospođa Brajša je bila veoma ljuta. Počela je vikati što si to radio, kakve si to gadosti radio s djecom, fuj, mislim da je pljunula na pod i rekla mu neka se spakira. Kuhar se nakon toga pred Brajšom pojavio s putnom torbom. Rekla mu je marš sada van iz ovoga centra, mogla bih te prijaviti policiji"- kazala je bivša odgajateljica za HTV. 

Kuharov dnevnik koji bi mogao biti važan dokument i dokaz seksualnog zlostavljanja u Brezovici, kako svjedoči bivša odgajateljica, tada je uzela Brajša i odnijela ga sa sobom.

U dnevniku je, između ostalog, pisalo i o kuharovu odnosu prema mentalno reatardiranoj pomoćnici u kuhinji. Za tu se činjenicu, tvrdi svjedokinja, u Domu znalo i ranije. Ističe da je pomoćnica Lidija  pričala da ju je kuhar silovao svaki put kad bi ona išla u podrum i ako je vidio da nema nikoga blizu skladišta.

Na strašne optužbe Brajša nije htjela reagirati, za razliku od prije dva mjeseca kada je tvrdila da u Brezovici nema zlostavljanja.

Što se točno događalo trebala bi otkriti opsežna istraga koju je najavio glavni državni odvjetnik Mladen Bajić.

Pročitajte više