Bivša šefica HDZ-ove udruge žena: Poznavajući Splićane, sve je moguće na izborima

Screenshot: N1

U NEDJELJU se održava drugi krug izvanrednih izbora za gradonačelnika u Splitu na kojima će građani birati između Ivice Puljka i Zorana Đogaša. Puljak u drugi krug ulazi s velikom prednošću iz prvog kruga. Je li mu to dovoljno za pobjedu, u Dnevniku N1 komentirala je profesorica s Pravnog fakulteta u Splitu Marija Boban.

Valja dodati da je Boban i bivša predsjednica Zajednice žena Katarina Zrinski, a koja djeluje pri HDZ-u.

Profesorica smatra da nikad ništa nije zadano.

"Velika je razlika, ali poznavajući Splićane i njihov dišpet, nikad ne znate što može biti na dan izbora. Gospodin Puljak je bolje prepoznat u politici bio i s te strane je imao lakšu poziciju kod ulaska ponovno u političku utrku. Gospodin Đogaš je relativno novo lice u politici. Treba to pametno iskoristiti. Ja bih predložila da u ovom razdoblju ide još ofenzivnije. Predstavljanjem i pozicioniranjem upravo prema spektru HDZ-a", kazala je.

Ističe da Puljak iznenađuje s, kako tvrdi, pomalo agresivnom kampanjom.

"Kad ste u prednosti, obično se povučete. Na taj način kao da čini uslugu gospodinu Đogašu i motivira biračko tijelo HDZ-a. Zanimljivo je da se i slažu dva stranačka kandidata. Ovdje nemamo više pitanje ideologije. Ovdje imamo ono pitanje ‘za i protiv HDZ-a'", rekla je Boban.

Upitana s čim bi se novi gradonačelnik Splita trebao suočiti, odgovara: "Imamo niz gorućih problema – komunalije, Žnjan, parking. Puljak je imao tu priliku godinu dana i nije bilo većih pomaka. Svaki novi projekt je iskorak naprijed za grad."

Pročitajte više