Srpkinja se udala za jednog od najbogatijih Rusa. Sada se nalaze pod sankcijama EU

Foto: Instagram

EUROPSKA unija je na listu osoba kojima je uvela sankcije stavila i Aleksandru Meljničenko. Njoj je suprug, ruski milijarder Andrej Meljničenko, prepisao svoje dvije tvrtke, kako bi ih spasio jer je i on na listi sankcioniranih.

Prebacio je vlasništvo firmi na suprugu

Kada je izbio rat u Ukrajini, Meljničenko je strahovao da bi njegovo poslovno carstvo moglo postati meta europskih sankcija. Zbog toga je dva tjedna kasnije na suprugino ime prebacio vlasništvo dvije tvrtke za proizvodnju ugljena i gnojiva, piše RTS.

Europska unija je tada uvela sankcije svima koji su bliski režimu Vladimira Putina, među kojima je i Meljničenko. Sankcije su uključile zamrzavanje njegove imovine, zabranu ulaska u EU i zabranu entitetima iz EU da ga financiraju. Sankcijama, međutim, nisu bili obuhvaćeni njegova supruga niti djeca.

Aleksandra Meljničenko, bivša srpska manekenka, sada se ipak našla na crnoj listi EU.

Meljničenko je jedan od najbogatijih Rusa

Aleksandra Meljničenko, bivša pjevačica, manekenka i rođena Beograđanka (djevojački Nikolić), sada se ipak našla na crnoj listi EU. Odvjetnik Meljničenkovih, kao ni predstavnica tvrtki nisu zasad imali komentar na tu odluku.

Inače, Andrej je suprugu Aleksandru proglasio nasljednicom vlasništva nad tvrtkama, koje bi naslijedila u slučaju njegove smrti. Magazin Forbes je prošle godine uvrstio Meljničenka na listu najbogatijih Rusa i to na visoko osmo mjesto s bogatstvom od 18 milijardi dolara.

Pročitajte više