Bivša zadarska rektorica puštena iz istražnog zatvora. Vratila se danas u Zadar

Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL

Dijana Vican, bivša rektorica zadarskog Sveučilišta, danas je puštena iz istražnog zatvora u zagrebačkom Remetincu, javlja Zadarski.hr.

Informaciju o puštanju Vican iz Remetinca potvrdio je njezin odvjetnik Alen Kubat. Kazao je kako je odluka o puštanju bivše rektorice iz pritvora donesena nakon ispitivanja dijela svjedoka.

Za što se tereti Vican?

Podsjetimo, istražni zatvor od mjesec dana određen je za Vicana i Antu Stanišića, direktora firme Graditelj svratišta. Bili su iza rešetaka zbog sumnje u malverzacije tijekom realizacije građevinskog projekta studentskog doma, za što ih je osumnjičio Uskok. S tim se u vezu dovodi i nekadašnja HDZ-ova državna tajnica, Josipa Pleslić, ex Rimac.

Tužitelji su teretili bivšu Rimac da je od Vicana tražila da ne naplati 1.5 milijuna kuna, odnosno 200.000 eura garancije, koju je Stanišićeva firma položila za projekt izvođenja radova na izgradnji menze za studente s pripadajućim studentskim paviljonima i kolnim prilazom na lokaciji Novog kampusa zadarskog Sveučilišta.

Odvjetnik bivše zadarske rektorice: Vican ne snosi bilo kakvu krivnju

Odvjetnik Dijane Vica govori kako se njegova klijentica u dosadašnjoj istražnoj fazi aktivno branila te da je pred istražiteljima porekla krivnju i ono za što ju se tereti, piše Zadarski.hr.

"Uskok sada nastavlja istragu za što ima vremena u razdoblju od šest mjeseci, a po potrebi i duže. Na Uskoku je da dokaže svoje tvrdnje, pri čemu se moja klijentica spominje samo u jednom dijelu optužbe, i to za povlačenje jamstva.

"Prema praksi državnih tijela, takvo povlačenje jamstva ne spada u nezakonite radnje i mi ćemo to dokazati. Gospođa Vican ne snosi nikakvu krivnju za ono čime ju se tereti", rekao je odvjetnik Kubat za Zadarski.hr.

Vican se danas iz Zagreba vratila u Zadar.

Pročitajte više