Bivša žena vođe ISIS-a osumnjičena za promoviranje islamizma oslobođena u razmjeni zarobljenika

Screenshot: YouTube/ Al Jazeera English

BIVŠA žena ISIS-ovog vođe Abu Bakr al- Baghdadija bila je među 13 islamista oslobođenih u razmjeni u kojoj je al Qaedino sirijsko krilo Nusra front pustilo 16 libanonskih zarobljenika u zamjenu za zarobljene islamiste, javlja Reuters.

Vojnici Nusra fronta zarobili su Libanonce prije 16 mjeseci tijekom napada na granični grad Arsal. U ovoj razmjeni posredovao je Katar, a razmjena je obavljena u graničnom području između Libanona i Sirije gdje su zarobljenici predani djelatnicima Crvenog križa.

Među oslobođenim islamistima je Saja al-Dulami, Baghdadijeva bivša supruga, a koja je puštena zajedno sa troje djece koji su se nalazili s njom u zarobljeništvu.

Snimke su snimile vojnike Nusra fronta kako ljube i grle sinove Saje al-Dulami koju su prije godinu dana uhvatile libanonske vlasti.

"Sve smo se uspjeli dogovoriti s Nusrom. Ipak, nije još sve gotovo, moramo vratiti one koje je oteo Daesh", rekao je Abbas Ibrahim, djelatnik libanonskih snaga sigurnosti.

Naime, Daesh, što je arapski naziv za ISIS, u svom zarobljeništvu drži još devet vojnika zarobljenih u istom napadu na Arsal u kojem su, uz pripadnike Nusre, sudjelovali i vojnici ISIS-a.

"Spremni smo razgovarati i s Daeshom ukoliko s njihove strane ima netko s kim se može pregovarati", rekao je Abbas Ibrahim.
 

Pročitajte više