Bivši batler Lady Di: Princeza je bila nastrana u krevetu

BIVŠI batler kraljevske obitelji Paul Burrell hvalio se bratu svoje supruge kako je seksualno opsluživao pokojnu princezu Dianu te da joj je bio "na usluzi 24 sata dnevno". "Kazao je kako je Diana bila jako zahtjevna. A rekao mi je i da je jednom prilikom zatekao Kraljicu golu", kazao je za News Of The World Ron Cosgrove, brat Burrellove supruge.

Zgrožen ponašanjem šogora, Cosgrove je za tabloid progovorio kako je Burrell osramotio njihovu obitelj, a pogotovo svoju suprugu Mariju. "Kap koja je prelila čašu bilo je njegovo priznanje da je lagao pred sudom. Nadam se da ga nikada više neću vidjeti", kazao je ogorčeni član obitelji, koji je Burrellove ispovijesti kako je princeza Diana od njega zahtijevala "nastran" seks, nazvao lažima.

Lažljivi batler

Burrell je svojedobno, naime, priznao jednom svom prijatelju da je lagao tijekom sudskog postupka na Vrhovnom sudu gdje su vođena saslušanja oko okolnosti koje su dovele do tragične Princezine smrti.

Britanski tabloid The Sun donio je tada ekskluzivnu priču o "gramzljivom" batleru koji je jednom prilikom, nesvjestan da ga se potajno snima, priznao da je na saslušanju na Vrhovnom sudu Velike Britanije lagao i prikrivao informacije.

Iz podužeg razgovora s prijateljem, The Sun je izvukao ključne Burrellove kompromitirajuće izjave među kojima je i ona da je svjesno zatajio bitne informacije koje je sudac od njega tražio, a tiču se famoznog sastanka s kraljicom Elizabetom II.

Burrell se također "pohvalio" kako je zgrnuo milijune funti zahvaljujući svojim kraljevskim vezama - i unatoč tome što se predstavljao princezinim "osloncem". Rekao je i kako misli da Mohammed Fayed, otac princezinog ljubavnika Dodija, umire i na koncu je rekao kako će, nakon što Camilla Parker postane kraljica, uzeti američko državljanstvo uz komentar: "Britanija može odjebati".

"Radili smo to svugdje - u spavaonici, kupaonici..."

Cosgrove je ispričao kako mu je Burrell 1993. godine priznao kako je u vezi s Princezom, uz popratne detalje "kako su to radili svugdje - u spavaonici, kupaonici.." te kako princeza u spavaćoj sobi voli biti dominantna.

Od Dijane bi, kako je kazao, usred noći dobivao pozive na "nastran seks". "Ja sam mu tada rekao da, ako je to istina, da mi se on gadi jer je u to vrijeme bio oženjen mojom sestrom, koju je varao s drugom ženom. No, on u tome nije vidio problem.

Na to je samo odgovorio: 'Da, ali radi se o Princezi'. Nisam mogao vjerovati što govori", kazao je Cosgrove.

"Ako bi nazvala u 5 sati ujutro, Burrell bi morao biti tamo"

Burrell mu je kazao da je to "nešto što je morao raditi", opisujući to kao dio svog posla. Burrell je kazao i kako su on i Princeza bili zaljubljeni. Rekao je to "mrtav ozbiljan", prepričao je za list njegov šogor.

Cosgrove je kazao kako je njegova obitelj znala sve o tome kako je Diana Burrella zvala "svojom stijenom". Burrell je šogoru ispričao kako je sve počelo: Diana mu se počela povjeravati kako je usamljena, kako je Charles prema njoj hladan, a za njegove ljubavničke sposobnosti nije imala riječi hvale.

Burrell je bio očaran njome, govorio je "kako bi sve učinio za nju". Burrellova supruga Maria i sama je bratu u nekoliko navrata ispričala o kasnonoćnim Dijaninim pozivima.

Ako bi nazvala u 5 sati ujutro, Burrell bi morao biti tamo. Nakon prvog priznanja, pred nekoliko se ostalih članova obitelji u nekoliko navrata Burrell, kako je kazao njegov šogor, pohvalio kako ima seksualne odnose s Princezom.

Prije Dijanine smrti 1997. godine, supruga Maria molila je Burrella da napusti posao batlera, i to nakon što je dobio poziv da taj posao obavlja za niz poznatih ličnosti poput Toma Hanksa, Kevina Costnera, Mela Gibsona i Toma Cruisea.

On je odbio napustiti tu dužnost, što mu je upropastilo brak. Cosgrove se prisjetio kako mu je Burrell baš negdje u to vrijeme došao u suzama, govoreći kako ga Diana zapostavlja jer se zaljubila u kirurga Hasnata Khana. Burrell je postao ljubomoran, nije mu se sviđalo biti samo batler, a ne i ljubavnik.

"Nikada neće uspjeti osvojiti srce nacije"

Sve i da Burrellova "bolesna hvaljenja" o vezi s Dijanom nisu istinita, on je i dalje nalazio načina biti nevjeran svojoj ženi. Imao je, tvrdi njegov šogor, i homoseksualne sklonosti.

Maria je znala da je Burrell biseksualac, ali je, tvrdi njezin brat, ostala s njim u braku zbog djece.

Cosgrove je ostao najviše zgrožen Burrellovom dvoličnosti, posebice nakon što je svoju prvu knjigu posvetio svojoj ženi i djeci, pokušavajući britansku javnost obmanuti svojim idiličnim obiteljskim odnosima.

Burrell je pokušao steći slavu na temelju svojih ispovijesti, no to mu nije uspjelo. "Nikada neće uspjeti osvojiti srce nacije", kaže Cosgrove.

K.C.
Foto: AFP, Arhiva

Pročitajte više