Bivši čelnik MUP-a optužen za otmicu Stambolića i politička ubojstva

BEOGRADSKA policija pronašla je jučer u trgovačkom centru ´Kotobanja´ više od tri kilograma heroina i oružje, a suvlasnik centra optužio je za to bivšega zapovjednika specijalaca srbijanskog MUP-a, rekavši da je odgovoran za oko 30 političkih ubojstava i otmicu bivšeg srbijanskog predsjednika Ivana Stambolića.

Prema prvim objavljenim informacijama objekt je bio vlasništvo Ljubiše Buhe, ali je to potom MUP Srbije demantirao ustvrdivši da je centar vlasništvo ´grupe građana´.

Buha, koji se već mjesecima krije negdje u inozemstvu, javio se jučer telefonom beogradskoj Televiziji B92, tvrdeći da su dvanaest osoba suvlasnici, te da je on jedan od njih. Odbacio je povezanost s drogom i za sve optužio Dušana Spasojevića, od ranije poznatog policiji, te Milorada Ulemeka-Lukovića Legiju, bivšeg zapovjednika Jedinica za specijalne operacije Državne sigurnosti MUP-a Srbije.

Buha tvrdi kako ima dokaze da su oni počinili oko 30 ubojstava, da su sudjelovali u atentatu u Budvi na vođu Srpskog pokreta obnove Vuka Draškovića, kao i u atentatu na Ibarskoj magistrali krajem 1999., kad su poginula četvorica visokih dužnosnika te stranke.

Također ih je optužio i za nerazriješenu otmicu bivšeg predsjednika Srbije Ivana Stambolića u kolovozu 2000. tvrdeći da je Stambolić otet istim kombijem koji je korišten i pri uhićenju Slobodana Miloševića 2001., te da je broj kombija bio poznat i tadašnjem šefu Službe državne sigurnosti Radomiru Markoviću, kojem se upravo sudi za zločin na Ibarskoj magistrali.

Pročitajte više