Bivši FSB-ovac: Mnogi u vojsci nisu zadovoljni Putinom, riba smrdi od glave

Foto: EPA

NEKI ruski vojnici nezadovoljni su predsjednikom Vladimirom Putinom i vojnim vrhom zbog lošeg izvođenja rata, rekao je utjecajni nacionalistički ruski bloger i bivši časnik FSB-a Igor Girkin nakon posjeta zoni sukoba. Izravna javna kritika Putina rijetka je u Rusiji, iako su nacionalistički blogeri otvoreno govorili o vođenju rata, posebno o skupim ruskim porazima u ukrajinskoj regiji Harkiv u rujnu.

Igor Girkin, nacionalist i bivši časnik FSB-a koji je pomogao Rusiji da pripoji Krim 2014. i zatim organizira proruske milicije u istočnoj Ukrajini, rekao je da postoji određeno nezadovoljstvo potezima s vrha. Girkin je rekao da "riba smrdi od glave" i da su ruskoj vojsci potrebni reforma i kompetentni ljudi koji bi mogli voditi uspješnu vojnu kampanju. 

Girkin je rekao da su neki na srednjim razinama vojske otvoreno govorili o svom nezadovoljstvu ministrom obrane Sergejem Šojguom, pa čak i Putinom. Rusko ministarstvo obrane nije komentiralo izjave Girkina, koji je više puta kritizirao Šojgua zbog poraza. 

Pročitajte više