Bivši gradonačelnik Nina u Zagrebu zapalio Hummer pa se ubio

Foto: Luka Stanzl/Pixsell

ZAGREBAČKI Ured za upravljanje u hitnim situacijama priopćio je kako je jutros došlo do požara osobnog vozila. U intervenciji je sudjelovalo 5 vatrogasaca Vatrogasne postaje Dubrava s jednim vatrogasnim vozilom. Intervencija gašenja završila je u 9:20 sati.

Ozlijeđenih u požaru nema, no u blizini je pronađena jedna mrtva osoba. Osim vatrogasaca, na intervenciju su izašli djelatnici Nastavnog zavoda za hitnu medicinu Grada Zagreba s dva vozila te službenici Policijske uprave zagrebačke (Policijska postaja Maksimir i  ekipa Kriminalističke policije).

Iz zagrebačke policije se doznaje da je danas oko 8 sati došlo do požara osobnog automobila marke Hummer, u vlasništvu tvrtke. Automobil je najvjerojatnije zapaljen lakozapaljivom tekućinom, a nakon toga je došlo i do suicida 58-godišnjeg muškarca, koji je pronađen u neposrednoj blizi.

Mrtav Jakov Šalov

Kako se doznaje, radi se o bivšem gradonačelniku grada Nina, 58-godišnjem Jakovu Šalovu. On je posljednji put viđen u petak u prostorijama svoje tvrtke. Prijavljen je njegov nestanak, potraga je trajala dva dana, sve dok jutros građani nisu pozvali policiju nakon što su čuli pucnjeve. Kako doznajemo, prvo je zapalio Hummer, a potom počinio samoubojstvo.

"Da se nešto događa u dvorištu susjeda, shvatila sam tek kad sam pogledala kroz prozor jer su automobili koji su se vozili po ulici, neprekidno trubili. Valjda kako bi upozorili na požar. Ne poznajem tog gospodina, a možda je bio u nekom poslovnom odnosu sa iznajmljivačem vozila. Kad sam okrenula broj vatrogasaca ekipe su zapravo već bile na putu. Strašno je gorilo. A ubrzo smo čuli da je kraj vozila i tijelo sredovječnog čovjeka", ispričala je za Antenu Zadar stanovnica Gornjeg Bukovca.

Objava o nestanku 59-godišnjaka bila je objavljena i na stranici Nacionalne evidencije nestalih osoba. – NENO.

Pročitajte više