Bivši gradonačelnik Tijuane pušten iz zatvora, pa isti dan ponovno priveden

BIVŠI gradonačelnik Tijuane Jorge Hank Rhon jutros je pušten iz zatvora nakon što je sudac, zbog nedostatka dokaza, odbacio tužbu protiv njega zbog ilegalnog posjedovanja oružja, ali su ga vlasti istog dana ponovno privele, javlja Voice of America. Ovog puta, državni tužitelji su bogatog poduzetnika priveli na ispitivanje zbog povezanosti s ubojstvom.

Hank Rhon je početkom mjeseca uhićen kada je u pretresu njegove kuće pronađeno 88 komada oružja i više od 10000 komada streljiva. Tužioci su kazali kako su dva pronađena pištolja povezana s dva odvojena ubojstva u 2009. i 2010. godini.

Novi izvještaji govore kako je bivši gradonačelnik, koji je vodio Tijuanu od 2004. do 2007. godine, trenutno pritvoren u hotelu. Meksički zakoni dopuštaju zadržavanje osumnjičenih i do 40 dana bez podizanja optužnice.

Hank Rohn ima bogato političko zaleđe, jer je njegov otac bio istaknuti član IRP-a stranke koja je Meksikom vladala čak 70 godina u nizu, do 2000. godine kad su prvi put izgubili izbore. osim toga je i uspješno poduzetnik, a posjeduje lanac kockarnica i nogometni klub.

U izvještaju američke službe za suzbijanje droge iz 1999. godine, Rohna se povezivalo s krijumčarenjem droge, ali zaključci te agencije nikad nisu konstruirani kao službeno vladino stajalište.

Pročitajte više