Bivši guverner New Jerseya priznao "trojac" sa suprugom i pomoćnikom

BIVŠI guverner New Jerseya Jim McGreevey, zasad jedini samodeklarirani guverner-homoseksualac u američkoj povijesti, ponovno je uspio "uveseliti" javnost detaljima svog seksualnog života.

50-godišnji McGreevey, koji ima dvoje djece iz dva propala braka, u ljeto 2004. godine je priznao da je homoseksualac, suočen s optužbama za seksualno zlostavljanje od strane Gorana Cipela, mladog Izraelca kojeg je kao demokratski guverner New Jerseya bio postavio na mjesto načelnika odjela za sigurnost u državnoj upravi.

Iako je uz McGreeveya u trenutku priznanja bila i njegova tadašnja supruga Dina Matos, par se ubrzo rastao te počeo izuzetno prljavu parnicu za skrbništvo nad djecom i alimentaciju koja i dan-danas traje.

Bivšoj supruzi vjerojatno neće biti previše drago priznanje Teddyja Pedersena, 29-godišnjaka koji je u vrijeme izborne kampanje 2001. godine bio blizak suradnik njenog supruga. Pedersen, naime, tvrdi da je .u to doba McGreevey i on istovremeno imali seksualne odnose s Dinom.

Pedersen tvrdi da s McGreevyem u to vrijeme nije imao direktni seksualni kontakt, ali da mu je s vremenom postalo jasno da guverner svoje bračne dužnosti može izvršavati jedino ako mu pri tome društvo čini muškarac.

Na to priznanje, koje je prvo objavio Newark Star Ledger, natjeralo ga je ponašanje Dine Matos nakon afere Spitzer, kada je javno komentirala skandal i tvrdila da nije imala pojma da joj je suprug homoseksualac. .

McGreevey, koji predaje etiku na Sveučilištu Kean, živi s australskim biznismenom Markom O'Donnellom, je odnedavno je radi odnosa prema homoseksualnosti prešao s katoličke na episkopalnu vjeru. U posebnoj izjavi za Associated Press je potvrdio Pedersenove navode.

Dina Matos je, pak, izjavila kako Pedersen laže, odnosno da je njenom suprugu dužan razne usluge, te da je cijelo priznanje i afera iskonstruirano kako bi joj se naškodilo na sudu.

D.A.

Pročitajte više