Bivši HDZ-ov gradonačelnik Trogira zaposlen u državnoj agenciji

Foto: FaH

ANTE STIPČIĆ, bivši HDZ-ov gradonačelnik Trogira, novi je zaposlenik Agencije Eko-kaštelanski zaljev. Riječ je o tvrtki koju su 1998. godine osnovali država, županija i gradovi na potezu od Splita do Trogira i u nju se dolazi ponajprije političkom preporukom, javnom natječaju unatoč. Stipčić nije iznimka, Index je već pisao o nedavnom zapošljavanju nove direktorice Tine Runjić Ćuk, HDZ-ovke iz Solina. 

Stipčić se iznenadio zbog čega nas zanima njegovo radno mjesto. 

"Pa bili ste gradonačelnik...", pokušali smo objasniti. 

"Pa nema to veze. Bio je redovan natječaj. Ja sam diplomirani inženjer elektrotehnike, a zaposlen sam na mjesto stručnog suradnika koordinatora EU projekata Eko-agencije. Stvarno ne znam je li netko radio ovaj posao prije mene. Mjesto je bilo upražnjeno, a ja sam zaposlen prije tri tjedna. Prije sam radio u tehničkoj službi na održavanju u KBC-u Split kao viši stručni savjetnik za elektroenergetiku", kazao nam je Stipčić. 

"Izabrani kandidat u svemu udovoljava uvjetima iz natječaja"

U svom predstavljanju na početku kampanje 2013. godine Stipčić je kazao kako pjeva u katedralnom zboru te da je član pastoralnog vijeća. Kao jedan od razloga kandidature za gradonačelnika naveo je kako se Trogiru mnogo obećavalo, a ništa se nije napravilo te da je došlo vrijeme da i on nešto vrati gradu. 

Direktoricu Agencije pitali smo što se sve na natječaju tražilo, koliko se kandidata javilo i zbog čega su se odlučili za Stipčića. 

"Natječaj za radno mjesto suradnik za dokumentaciju i promidžbu EU projekata proveden je i javno objavljen na službenim web stranicama. Na natječaju su se tražili uvjeti propisani tabličnim prikazom s koeficijentom radnih mjesta Eko agencije iz rujna 2014., a koja je sastavni dio pravilnika o radu. Radi se o upražnjenom radnom mjestu. Izabrani kandidat u svemu udovoljava uvjetima iz natječaja", stoji u odgovoru na upit.  

Pročitajte više