Bivši ministar Republike Srpske ošamario gradonačelnika Banje Luke. Osuđen je

Screenshot: Youtube

OKRUŽNI sud u Banjoj Luci osudio je bivšeg ministra unutarnjih poslova Republike Srpske Dragana Lukača na tri mjeseca zatvora zbog nanošenja tjelesnih ozljeda aktualnom gradonačelniku Banje Luke Drašku Stanivukoviću, javlja Dnevni avaz. Ova odluka je donesena nakon što se tužiteljstvo žalilo na prvostupanjsku presudu kojom je Lukač kažnjen samo novčano. 

"Presudom Osnovnog suda u Banjoj Luci od 17. ožujka ove godine, optuženi Dragan Lukač, proglašen je krivim zbog kaznenog djela tjelesne ozljede, za koje mu je izrečena novčana kazna u iznosu od 300 KM, a oslobođen je optužbe da je učinio kazneno djelo ugrožavanja sigurnosti. Na navedenu presudu Okružno javno tužiteljstvo Banja Luka uložilo je žalbu koju je Okružni sud u Banjoj Luci uvažio", naveli su iz tužiteljstva. 

Prvo ga izvrijeđao pa mu opalio šamar

Dodali su da je Okružni sud preinačio presudu Osnovnog suda u odluci o kazni, tako da je novčana kazna preinačena na kaznu zatvora u trajanju od tri mjeseca. U ostalom dijelu je potvrđena presuda Osnovnog suda.

Optužnica je teretila Lukača da je Stanivukovića napao 23. prosinca 2019. godine oko 22 sata tijekom održavanja posebne sjednice parlamenta Republike Srpske. Navedenu sjednicu su prenosili javni medijski servis RTRS-Plus i BN TV.

Lukač je tada izvrijeđao Stanivukovića, nakon čega mu je opalio šamar. Prema Kaznenom zakonu Republike Srpske, Lukaču je prijetila kazna do maksimalno dvije godine zatvora. Optužnica je potvrđena u svibnju 2021. godine, a prvostupanjska presuda donesena je u ožujku ove godine. 
 

Pročitajte više