Bivši MOST-ov PR-ovac Bauer: Karamarko je Petrovu rekao da će mu se osvetiti

Foto: N1

THOMAS BAUER, direktor i suvlasnik Grizli komunikacija, gostovao je u emisiji Pressing na N1 Televiziji.

Govoreći o trenutnoj krizi vlasti, Bauer je rekao da mu se čini da je i HDZ napokon shvatio da je Karamarko teret ovoj Vladi i da mora otići.

Na upit da komentira ugovore Grizlija s austrijskom tvrtkom te činjenicu da je za vršenje pritiska optužio Tomislava Karamarka, kazao je:

"Prve informacije smo dobili iz Mosta. Karamarko je Petrovu, kada je Most rekao da će podržati SDP-ov zahtjev za opozivom, rekao da će se osvetiti na taj i taj način što opisuje što se kasnije dogodilo. Doznali smo od više urednika uglednih medija da su se protiv nas počele gurati neke priče na što su oni rekli da su te afere krajnje smiješne i da ih ne žele uzeti. Htjelo se diskriminirati Most, a mi smo tu kolateralna žrtva. Želimo da se ovo istjera do kraja, radi nas i radi ove zemlje.

Kontaktirali smo više odvjetnika koji tvrde da je apsurdno da se u medije plasira priča koja se bazira na ugovoru koji mi nismo supotpisali", kazao je.

Karamarko osobno naziva ljude?

Afera je počela na osnovi provale u automobili iz kojega je ukradena dokumentacija koja je završila u medijima. Na upit koja je po njemu šansa da u jednoj krađi netko ukrade dokumente koji završe u medijima i među političarima, kaže:

"Razgovarali smo s ljudima koji se bave tim sigurnosnim poslom. U Zagrebu dnevno ima po dvije pljačke automobila, ali ne usred bijelog dana u Novom Zagrebu. To je morao napraviti profesionalac. Netko je prisluškivao razgovore i tako se saznalo da su ugovori u automobilu. To je znalo samo par ljudi. Samo nelegalnim metodama se moglo doći do tih informacija", zaključuje.

Objasnio je da su se dokumenti nalazili ispod jaknice, a osoba koja je provalila u automobil je razbila staklo i ukrala ih.

Kazao je da zna da Karamarko osobno naziva ljude te da je to doznao od klijenta čiji identitet želi zaštititi. "Ako treba jednog dana dokazati to na sudu, nema problema. Od ove priče je prošlo malo, a vidimo što se sve događalo. Netko je morao biti pripremljen, imati mašineriju", rekao je.

Pročitajte više