Bivši šef CIA-e: Watergate blijedi u usporedbi s Trumpom, ili nema poštovanja ili je glup

Screenshot: YouTube
 
SKANDAL oko Watergatea blijedi u usporedbi s događajima u Washingtonu oko američkog predsjednika Donalda Trumpa i navodnih veza njegove kampanje i Rusije, rekao je u srijedu bivši šef američke Nacionalne obavještajne agencije James Clapper. 
 
"Trump pokazuje ili glupost ili nepoštovanje"
 
Clapperu nije jasan Trumpov kontinuirani proruski stav i ističe kako njegovo davanje obavještajnih informacija Rusiji "pokazuje ili glupost ili nepoštovanje, a oboje je veoma problematično". 
 
"Mislim da ako usporedite te slučajeve, Watergate stvarno blijedi u odnosu na ovo s čim se danas suočavamo", rekao je Clapper novinarima u Canberri.
 
Provala u sjedište nacionalnog odbora Demokratske stranke u hotelu Watergate u Washingtonu 1972. i naknadno zataškavanje dovelo je do ostavke tadašnjeg američkog predsjednika Richarda Nixona dvije godine kasnije.
 
"Neobjašnjiv proruski stav unatoč dokazima o miješanju u izbore" 
 
Clapperove izjave u australskoj prijestolnici stižu dva dana prije no što će smijenjeni direktor FBI-ja James Comey svjedočiti pred senatskim odborom za obavještajna pitanja. 
 
Odbor istražuje je li se Trumpova kampanja udružila s ruskim dužnosnicima kako bi utjecali na predsjedničke izbore.
 
Trump je Comeya uklonio u svibnju, unatoč istrazi američkog ministarstva pravosuđa o kontaktima između predsjednikovih suradnika i Rusije. Trump je to prozvao "lovom na vještice" i odbacio da postoji ikakva povezanost s Moskvom.
 
Clapper smatra da je "neobjašnjivo" da Trump i dalje ima proruski stav unatoč dokazima da su se Rusi umiješali u izbore 2016. godine.

Pročitajte više