Bivši šef udruge navijača: Zbog slika Tolušića dečki s Knežije mi prijete smrću

Foto: Patrik Macek/PIXSELL, Screnshot HRT

BIVŠI dugogodišnji vođa navijačke udruge hrvatske nogometne reprezentacije “Uvijek vjerni”, Kruno Grlević, nedavno se našao u središtu afere oko lažnih fotografija ministra Tolušića na kojima se sprema ušmrkati kokain s prostitutkom na krilu, a koje je objavio tjednik "Nacional" odmah konstatirajući kako je riječ o fotomontaži. 

Na njega je Tolušić mislio kad je zaprijetio "bandi"?

Zbog toga je i ispitan na Uskoku, a spekuliralo se da je Tolušić, kada je prozvao "bandu", obećavši da će uskoro završiti u zatvoru, mislio upravo na Grlevića i njegovog prijatelja poduzetnika Clauda Jambrušića.

Nakon mjeseci medijske šutnje Grlević se jučer na Facebooku oglasio prilično dramatičnim pismom u kojem tvrdi da mu zbog Tolušića dečki s Knežije prijete ubojstvom. Konstatirao je kako se "našao u teškoj i kompliciranoj situaciji".

Grlević: Ne smatram se krivcem

"Uistinu, ne smatram se ni krivcem, ni odgovornim, ni suodgovornim za objavljivanje fotografija u tjedniku Nacional. Istina je samo jedna, ja sam te fotografije doista posjedovao, ne htijući ni manipulirati s njima, niti kome učiniti zlo, a kamoli ministru. Uostalom, medijske mogućnosti danas su takve da sam te fotografije mogao plasirati gdjegod", napisao je Grlević. 

U podužoj objavi za sumnjivu rabotu optužio je glavnog urednika Nacionala Berislava Jelinića koji je objavio Tolušićeve slike. Kaže kako je samo pokazao slike uredniku Nacionala, a da je Jelinić inzistirao da mu preda slike. Nije mu jasno zašto ih je objavio ako je ustanovio da su lažne.

Posebno teške optužbe izbio je na račun Zorana Pripuza te izvjesnog Đoke (Zoran Pripuz i Đorđe Vuletić Đoko bili su obuhvaćeni optužnicom protiv tzv. zločinačke organizacije a u javnosti su poznati i kao dečki s Knežije op.a.). 

Kaže kako su mu dečki s Knežije prijetili smrću preko glavnog urednika Nacionala

Oni su mu, kako je napisao, preko Berislava Jelinića zaprijetili smrću. 

"Jelinić mi je tu noć prenio riječi Zorana Pripuza koji mu je kazao: 'Bolje da Kruno sam uzme pištolj i puca si u glavu, nego da mi to učinimo.' Rekao sam Jeliniću da me Zoran Pripuz, preko svojih ljudi, stalno zove na sastanak u Plazu zbog situacije oko Tolušića. Na to mi je Jelinić rekao, što me šokiralo: 'Kruno, moraš bježati iz zemlje, ne u Europu, nego u Ameriku.' Shvatio sam to kao prijetnju ubojstvom", navodi Grlević u svom postu.

Osvrnuo se i na navodno traženje mita Josipa Đakića, HDZ-ovog zastupnika i mentora Tomislava Tolušića, o kojem je u javnim nastupima već bio progovorio Jambrušić.

"Izvor svih problema bilo je trenutak kada se odbilo platiti dva milijuna kuna Đakiću"

" Izvor svih problema bio je trenutak kada se odbilo platiti dva milijuna kuna mita Josipu Đakiću da bi društva Claudea Jambrušića i dalje mogla normalno poslovati. Drugom prilikom Đakić je tražio da mu se plati barem milijun i pol, a treći put je da iznuđuje novac poslao bivšeg dogradonačelnika Trogira, svog kuma, Vinka Brkana. Isto ga se lako može pronaći u crnim kronikama. Nevjerojatno, Đakić je otvoreno tražio dva milijuna kuna, jer mu treba za dovršetak hotela u Pitomači, koji je danas u vlasništvu njegovog 22-godišnjega sina. Kojega mediji prozivaju zbog tetovaža i besprizornih objava na Facebooku, ali nitko se ne bavi suštinskim pitanjem, otkud balavcu od 22 godine hotel u vlasništvu?! I dva skupocjena automobila. Moj prijatelj Jambrušić odbio je dati mito, pa makar i kunu, što je i kamen temeljac problema", napisao je.

Spomenuo je i Gorana Hajdukovića Čupka, bivšeg navijača i pripadnika Bad Blue Boysa, navodno povezanog sa Zdravkom Mamićem koji je suđen za više kriminalnih djela, među kojima su i pokušaji ubojstva, a nedavno je uhićen dok je preko granice s navodnim pripadnikom Delija, navijača Crvene zvezde, švercao 170 kilograma marihuane. Kazao je, kako je on s još jednim muškarcem, koji se također spominjao u navijačkim krugovima bliskim Mamiću, prije nekoliko mjeseci otimao i krao Jambrušićeve krave po Lici.

Obratio se i ministru Tolušiću osobno. 

Tolušiću poručio: Samo meni se prijeti, život mi je razoren

"Poštovani ministre Tolušić, ja Vas nikad nisam vidio uživo, nemam Vaš broj telefona, niti poznajem ikoga tko poznaje Vas, osim bivših partnera Claudea Jambrušića. Mene i moga prijatelja Jambrušića prozvali ste bandom, znamo da ste aludirali na nas, a oko Vas i Vašeg zagovarača i zaštitnika Đakića, vidimo, skupljaju se i ljudi crni kao Mordor.
Osobno Vam želim reći ovim putem da želim svu sreću Vama i Vašoj obitelji, te da u mojem svjetonazoru ne priznajem pravo na prijetnju ikome. U cijeloj priči prijeti se samo - MENI! Dospio sam u ruke besprizornih ucjenjivača i uistinu ne znam što mi je činiti. Očito smo Jambrušić i ja zasmetali svojim spoznajama o kriminalnim aktivnostima pod okriljem državnog aparata, a ministarstvo je tu samo udarna igla. Volio bih da sve nisam ni vidio, ni spoznao, te da ni u čemu sudjelovao. Ne, nije to kajanje, jer se nemam zbog čega kajati, više je to bijes zbog činjenice da mi je život doslovce razoren", stoji, između ostalog, u Grlevićevoj objavi. 

Cijelu objavu možete vidjeti niže. 

Pročitajte više