Bivši sudac pretukao vlasnika i urednika "Makarske kronike"

BIVŠI sudac Općinskog suda u Makarskoj odvjetnik Predrag Trutin fizički je danas napao vlasnika i glavnog urednika makarskoj tjednika "Makarska kronika" Anđelka Ercega i lakše ga ozlijedio, potvrdio je za Hinu sam Erceg.

Po Ercegovim riječima u napadu što se dogodio u jednom makarskom restaurantu oko 14,45 sati zadobio je lakše tjelesne ozlijede - posjekotinu desnog uha i nekoliko podljeva po tijelu.

Dok ga je tukao, kaže Erceg, Trutin je vikao: "Sad mi te stvarno dosta, nestat ćeš."

Događaj je, bez imenovanja sudionika, potvrdila i glasnogovornica splitsko-dalmatinske Policijske uprave Marina Kraljević-Gudelj.

Protiv 44-godišnjaka (Trutina), koji je sproveden u Policijsku postaju u Makarskoj, policija provodi kriminalističku obradbu i prijeti mu kaznena prijava zbog napada i prijetnja smrću, a podnesena je i prekršajna prijava zbog remećenja javnog reda i mira, kazala je glasnogovornica.

Utvrđeno je kako je ušao u restaurant i bez riječi počeo udarati drugu osobu koja se neuspjelo pokušala obraniti te ju je oborio i pritom, najvjerojatnije, lakše ozlijedio, uputivši joj i nekoliko prijetnja. Nastavak napada i remećenja javnog reda i mira spriječili su vlasnik restauranta i konobari te su pozvali policiju.

Izravan je povod napadu, smatra Erceg, tekst u najnovijem broju "Makarske kronike" u kojem se Trutina proziva zbog presude u jednom slučaju deložacije u Živogošću, no pretpostavlja kako su ga izazvali i drugi tekstovi u tom listu u kojima se njegovo ime spominje u negativnu kontekstu.

Erceg je, uz ostalo, kazao da ga je prije napada Trutin tražio u redakciji "Makarske kronike" te da mu je to javio direktor lista. Kad je stigao u restaurant, u kojem je sjedio s novinarkom "Makarske kronike" Ivanom Pleić, Erceg je, uz ostalo, ustvrdio da je Trutin odmah pošao prema njemu bez riječi, da ga je napao i srušio na pod.

"Njegov napad na mene trajao je vrlo dugo, a riječ je o osobi visokoj oko dva metra i teškoj 120 kilograma", dodao je.

Kad ga je osoblje restauranta odvojilo od Ercega, Trutin mu je nastavio prijetiti, dok nije došla policija i sprovela ga.

Kad mu je pružena medicinska pomoć u makarskom Domu zdravlja, Erceg je otišao u Policijsku postaju i dao iskaz o tome te je Trutina i kazneno prijavio zbog prijetnje smrću. Zatražio je i policijsku zaštitu.

Predrag Trutin razriješen je sudačke dužnosti 2004. pošto je protiv njega podnesena kaznena prijava zbog protuzakonitih presuda u slučaju prodaje zemljišta u tijeku pretvorbe jedne makarske tvrtke.

Pročitajte više