Mike Pence kandidira se za predsjednika SAD-a, borit će se protiv Trumpa

Foto: EPA

Bivši američki potpredsjednik Mike Pence ulazi u utrku za republikanskog predsjedničkog kandidata na izborima 2024., proizlazi iz današnjeg podneska Federalnom izbornom povjerenstvu (FEC).

Pence (63) će pokrenuti kampanju u srijedu u državi Iowi, rekla su Reutersu prošli tjedan tri upućena izvora.

Distancira se od Trumpa

Pence će se suprotstaviti Donaldu Trumpu, kojem je nekoć lojalno služio, ali ga je odbio podržati kada je bivši predsjednik pokušao poništiti rezultate izbora 2020.

Bivši kongresmen i bivši guverner Indiane ima čvrsta konzervativna gledišta o društvenim pitanjima, a sve više se distancira od Trumpa.

Rekao je da je bivši predsjednik ohrabrio izgrednike koji su napali Kapitol 6. siječnja 2021. te da je njega i njegovu obitelj doveo u opasnost.

Velik broj kandidata

Pence se pridružuje rastućem broju republikanskih kandidata, među kojima su Trump, guverner Floride Ron DeSantis, bivši guverner New Jerseyja Chris Christie, senator Tim Scott i bivša guvernerka Južne Karoline Nikki Haley.

Guverner Sjeverne Dakote Doug Burgum također planira ući u utrku u srijedu, prema osobi upoznatoj s Burgumovim planovima.

Velik broj kandidata zabrinjava brojne Trumpove suparnike u Republikanskoj stranci koji se boje da bi se glasovi protiv Trumpa mogli rasuti.

Pročitajte više

 

Pročitajte više