Bivšoj misici ukinuli presudu za ubojstvo ugostitelja u Mostaru

Foto: Denis Kapetanovic/PIXSELL

VRHOVNI SUD Federacije BiH ukinuo je presudu Kantonalnog suda u Mostaru kojom je 22-godišnja Sunita Hindić nepravomoćno osuđena na tri i pol godine zatvora zbog ubojstva mostarskog ugostiteljska Nine Ivankovića (55).

Predmet je vraćen Kantonalnom sudu na ponovni postupak, a doneseno je i rješenje o produženju pritvora Suniti Hindić, piše Dnevni Avaz.

Tako je Vrhovni sud FBiH prihvatio žalbu Tužiteljstva Hercegovačko-neretvanskog kantona koja je uložena zbog povrede odredbi kaznenog postupka, pogrešno i nepotpuno utvrđenog činjeničnog stanja te zbog odluke o kazneno-pravnoj sankciji i odluci o mjeri sigurnosti.

Sunitu su prema optužnici teretili za teško ubojstvo, a u presudi je izneseno da je ugostitelja ubila iz nehaja. Sunita je na suđenju 20. siječnja rekla da je slučajno ubila Ivankovića.

"Bili smo u ljubavnoj vezi godinu dana, on me je volio i ja sam njega voljela. U početku smo krili vezu jer je bio oženjen. Onda me je kasnije svima predstavljao kao djevojku. U ožujku sam ostala trudna s Ninom, ali sam imala spontani pobačaj, zbog čega smo bili nesretni. Bili smo zaljubljeni, ne bi mi palo na pamet da tako nešto uradim", rekla je tada.

Evo detalja ubojstva

Prema optužnici Tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona, Hindić se teretila da je 4. listopada 2019. oko sedam sati ujutro ušla u sobu "Ville Ivanković" u kojoj se nalazio Nino Ivanković te je, nakon svađe s njim, u jednom trenutku u namjeri da ga usmrti ispalila hitac u njega. Ivanković je iskrvario i umro.

Prije samog ubojstva konzumirali su alkohol i kokain, a u jednom trenutku došlo je do svađe između njih dvoje, nakon čega je ona napustila objekt te se taksijem uputila u pravcu mostarskog naselja Ilići, navedeno je u optužnici.

Potom se vratila u motel, u sobu u kojoj se nalazio Ivanković, gdje su se nastavili kratko prepirati i gdje ga je na koncu usmrtila iz njegovog pištolja CZ 7.65.

Pročitajte više