Bjegunac iz Splita nije imao vozačku, i ranije bježao policiji, razbijao u kafiću...

Foto: MUP

POLICIJSKI službenici i dalje intenzivno tragaju za Ivanom Božićem (29), za kojeg se sumnja da je bio za upravljačem vozila koje je jučer u ranim jutarnjim satima udarilo mladog policijskog vježbenika. 

Nasuprot hotela Atrium, u redovnoj noćnoj policijskoj patroli 20-godišnji vježbenik uočio je vozilo Golf 7 koje se kreće velikom brzinom i vrluda po cesti pa je automatskom reakcijom pokušao zaustaviti vozača, no vozač nije usporio, već je službenika pokupio prednjom stranom i odbacio ga desetak metara, sve do policijskog vozila, piše Dalmacija News.

Vježbenik je sada stabilno, a potraga za 29-godišnjakom s adresom u Solinu traje. Kako javlja Dalmacija News, Ivanu Božiću bila je oduzeta vozačka dozvola. Ima više prekršaja, optužnica i presuda.

Prije 80-ak dana bježao policiji

Nepravomoćno je sredinom rujna, dakle, prije osamdesetak dana, osuđen na 23 tisuće kuna i tri mjeseca zabrane upravljanja motornim vozilima "B" kategorije jer je počinio nekoliko prometnih prekršaja.

Prema presudi, 10. srpnja je u 18:55, na kolniku Ulice don Frane Bulića u Solinu, upravljao osobnim vozilom Chevrolet, a nije se zaustavio na zvučne i svjetlosne signale policijskih službenika. U bijegu je u tri navrata prošao kroz crveno svjetlo na semaforu, piše Dalmacija News.

Pred Općinskim sudom u Splitu potvrđena je optužnica za tešku krađu u splitskom centru Bauhaus te da je početkom ožujka 2019., u dogovoru s nepoznatom muškom osobom, odnio udarni odvijač vrijednosti gotovo 3 tisuće kuna. Suđenje za to još nije počelo, ali zato na sudu u Šibeniku traje suđenje za još jedno kazneno djelo teške krađe.

Incident u kafiću

U ožujku 2017. godine u jednom ugostiteljskom objektu u Zvonimirovoj ulici u Solinu narušavao je javni red i mir pa je kažnjen novčanom kaznom od 378 kuna po presudi Prekršajnog suda u Splitu, baš kao i konobarica u tom objektu. Konobarica ga je odbijala poslužiti, stoji u optužnici, a kad ga je uslužila, Božić je odbio platiti svoje piće. 

Ona ga je potom polila kavom po licu, a on je uzvratio vrijeđanjem da je ku*va i da joj j*** mater. Uzeo je potom drvenu stolicu i bacio je iza šanka na police, na kojima su bile staklene čaše, i pritom ih razbio ukupno pet. Iščupao je i ploču sa stola, piše Dalmacija News.

U obrani je tada kazao da je "eksplozivne naravi i da se nije mogao suzdržati".

Božić je prekršajno kažnjavan i u travnju 2016. jer je nakon što ga je policija zaustavila na mopedu odbio alkotest. Tada je kod sebe imao marihuanu, koju je predao policiji. Godinu ranije u zaseoku Opančine, u Drnišu, vozio je Renault pod utjecajem alkohola, piše Dalmacija News.

Policijski su službenici kod Božića pronašli marihuanu i krajem srpnja ove godine u Ulici Grubići u Solinu, i to vrećicu s 2.31 gramom.

Pročitajte više