Bjeloruski predsjednik igrao hokej unatoč krizi na granici s EU

Foto: EPA

PREDSJEDNIK Bjelorusije Aleksandar Lukašenko igrao je hokej na ledu, naizgled ne mareći za mogućnost međunarodnih sankcija zbog migrantske krize na granici s Europskom unijom.

Lukašenko, 67-godišnjak koji je na vlasti 27 godina, pojavio se u crvenom dresu na klizalištu, gdje je pozirao pred kamerama za fotografije objavljene na njegovoj internetskoj stranici. Tamo je napisano i da je njegova momčad pobijedila 5:2.

Na snimkama, za koje Reuters piše da su možda tempirane kako bi pokazale ravnodušnost naspram sukoba sa Zapadom, predsjednik puca na gol i u jednom trenutku izaziva pozitivne reakcije publike.

Ljubitelj hokeja

Lukašenko je, poput svog glavnog podržavatelja ruskog predsjednika Vladimira Putina, već dugo vremena ljubitelj hokeja, što je koristio kako bi se u svojoj zemlji prikazao snažnim.

Lukašenko je razbjesnio Europsku uniju koja je Bjelorusiju optužila za organiziranje „hibridnog napada” na EU tako što je dovela tisuće migranata, uglavnom s Bliskog istoka, i poslala ih da ilegalno pokušaju prijeći poljsku granicu.

Unija se priprema sljedeći tjedan nametnuti nove sankcije Bjelorusiji.

Ured bjeloruskog predsjednika u subotu je rekao da je predsjednik naredio dostavu humanitarne pomoći migrantima na granici.
 

Pročitajte više