BlackBerry se za "zamračenje" ispričava besplatnim Simsima i Pokerom

VLASNICIMA BlackBerryja, koji su prošlog tjedna tri dana imali problema sa primanjem e-mailova i surfanjem internetom, kao isprika je ponuđeno besplatno skidanje popularnih igara kao što su Bejeweled i The Sims.

Igrice, kao i još neki programi, ponuđeni su kao kompenzacija za trodnevni pad servera koji se dogodio od 10. listopada. Besplatne aplikacije će korisnicima BlackBerryja biti dostupne od srijede.

Ogorčeni korisnici

"Zahvalni smo našim vjernim korisnicima BlackBerry za njihovo strpljenje", napisalo je Mike Laziridis, direktor tvrtke Research in Motion koja je vlasnik BlackBerryja, piše BBC. Dodao je kako poduzimaju hitne i agresivne korake kako bi spriječili ponavljanje problema iz prošlog tjedna.


RIM je bio bod jakim udarom kritike zbog nemogućnosti korisnika da čitaju svoje e-mailove. Tisuće ljudi su na Twitteru i na drugim društvenim mrežama izražavali svoje negativno mišljenje o kompaniji i njihovim naporima da se riješi problem.

Ponudili 12 besplatnih programa

Korisnicima su kao kompenzaciju ponudili 12 besplatnih programa, a u sljedećim tjednima će taj broj još povećati. Uz igre kao Texas Hold'em Poker i Bubble Bash 2, korisnici mogu besplatno skinuti i Photo Editor Ultimate i DriveSafe.ly pro. Programe će moći skinuti preko BlackBerry App World storea. Programi, za koje BlackBerry tvrdi da vrijede više od 100 dolara, će se besplatno skidati do zadnjeg dana ove godine.

Poslovnim korisnicima su ponudili mjesec dana besplatne tehničke podrške. Analitičari ipak tvrde kako paket programa možda neće biti dovoljan. "RIM je brzo reagirao, no ovo neće izbrisati štetu koja je nanesena njihovoj reputaciji", kazao je Geoff Blaber iz CCS Insight.

Pročitajte više