BLAGDAN VELIKE GOSPE SVEČANO PROSLAVLJEN DILJEM ZADARSKE NADBISKUPIJE

Blagdan Velike Gospe svečano je danas proslavljen u brojnim župana Zadarske nadbiskupije, a najsvečanije je bilo večeras u crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije, u zadarskoj četvrti Belafuža, gdje je misno slavlje predvodio zadarski nadbiskup msgr. Ivan Prenđa.

Pozvavši mnoštvo okupljenih vjernika na molitvu, nadbiskup Prenđa je rekao da je "Gospa Maslinska uistinu majka našega grada Zadra. Gospa je utjelovljenje Božje i Kristove ljubavi, njoj se molimo za naše potrebe, za potrebe pojedinaca, obitelji, grada i Domovine. U toj molitvi nikada nam ne nedostaje strpljivosti", rekao je msgr. Prenđa.

Prijepodne je zadarski nadbiskup predvodio misno slavlje u crkvi Svetog Jurja u Kruševu kod Obrovca. Pred oko 1500 vjernika nadbiskup msgr. Prenđa je blagoslovio kip Svetog Jurja i novi zvonik za tu župnu crkvu, koji je bio srušen u Domovinskom ratu, a čiju obnovu je financirao grad Obrovac.

Svečano misno slavlje održano je i u crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije u Škabrnji, a predvodio ga je fra Andrija Bilokapić.

Misna slavlja održana su i u Posedarju, u Starigradu Paklenici, gdje je veliki broj hodočasnika hodočastio do crkve Vele Gospe na Rujnu na Velebitu te u drugim mjestima zadarske nadbiskupije.

(Hina) xima ysp

Pročitajte više