Blok Umirovljenici zajedno pred Filozofskim fakultetom dali potporu "socijalnoj revoluciji"

PREDSJEDNIK Akcije socijaldemokrata Hrvatske i koordinator Bloka Umirovljenici zajedno Zlatko Klarić danas je pred Filozofskim fakultetom dao potporu studentima koji blokiraju referadu zbog toga što moraju platiti drugu godinu studija.

"Došli smo ispred Filozofskog fakulteta, na mjesto gdje je učinjena još jedna nepravda, ovaj put nad hrvatskim studentima", kazao je Klarić i dodao kako su tim studentima obećali besplatno školovanje, ali im prošle godine nisu rekli da će drugu, treći i četvrtu godinu morati platiti 6400 kuna.

"To je socijalna revolucija jer njihovi roditelji dnevno dobivaju otkaz na svojim radnim mjestima, a djedovi i bake žive na rubu gladi", rekao je Klarić i dodao da je to i diskriminacija nad hrvatskim studentima, jer im Ustav omogućava pravo na studije, "a ne samo pojedincima bogatih roditelja".

Došli dati potporu socijalnoj revoluciji


"Mi smo osjetili ruku i jedne i druge vlasti , pa smo upravo zato danas se došli solidarizirati s hrvatskim studentima, jer su do sada prevareni radnici, umirovljenici, a na žalost danas i studenti", rekao je Klarić. Upitao je one koji žele studentima naplatiti školarinu, kome su je oni plaćali. "Naravno nikome, jer profesori u naše vrijeme nisu imali ni za dobro odijelo, a pojedini današnji profesori koji su u sprezi s hrvatskom Vladom su među bogatijim Hrvatima", dodao je Klarić.

Rekao je da su došli dati potporu socijalnoj revoluciji, "jer je nekada otac pomagao dijete, a dijete oca", dok danas ugrožavaju jedni druge. Upozorio je da smo obećali EU da ćemo imati 40 posto visoko obrazovanih ljudi, dok ih danas imamo samo 7 posto, a smatra da ćemo nastavkom ovakve politike završiti na "čistoj nuli".

"Nismo došli ovdje politizirati, niti skupljati političke poene, jer je ovo socijalna revolucija bez ikakvih vođa", zaključio je Klarić pred Filozofskim fakultetom.

Pročitajte više